A avut loc o mare schimbarea asupra plăților burselor școlare în conturile Revolut, iar toți părinții trebuie să știe. Începând cu luna ianuarie a anului 2025, părinții nu mai pot primi bursele școlare ale copiilor pe conturile vechi de Revolut. Iată ce trebuie să facă părinții pentru a primi bursele școlare în contul Revolut.
Bursele școlare nu pot fi virate în conturile vechi de Revolut
Revolut a implementat IBAN-urile locale românești, motiv pentru care părinții nu mai pot primi bursele școlare ale copiilor în conturile vechi de Revolut, potrivit romaniatv.net. Această schimbare a IBAN-urilor locale românești le facilitează accesul agenților ANAF. Implementarea IBAN-urilor locale românești de către Revolut ajută și rapiditatea cu care se realizează transferurile și plățile.
Pentru ca părinții să primească în continuare bursele școlare în conturile Revolut, aceștia trebuie să comunice noile informații bancare la secretariat, mai exact IBAN-urile locale românești.
„Începând din luna ianuarie bursele nu se mai pot plăti în conturile de Revolut (au apărut in aplicație conturi românești). Vă rog să transmiteți părinților care primeau bursa în conturile vechi de Revolut că va trebui să aducă la secretariat noul cont (pe care îl pot găsi in aplicație), cât mai repede. În cazul în care nu aduc noul cont, bursa nu poate fi plătită”, arată un mesaj transmis pe un grup de părinți, potrivit romaniatv.net.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Bursele școlare pentru anul 2025 au fost înghețate
Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în care este specificat că valoarea burselor școlare pentru anul școlar 2025- 2026 vor rămâne la nivelul burselor școlare pentru anul școlar 2023-2024. Pe parcursul anului 2025, elevii din România vor primi burse și protecție socială la nivelul din noiembrie.
Elevii vor primi în anul școlar 2025- 2026:
- bursa de merit- 450 de lei/ lună;
- bursa de reziliență- 300 de lei/ lună;
- bursa socială- 300 de lei/ lună;
- bursa tehnologică- 300 de lei/ lună.
Sumele menționate mai sus sunt cele stabilite pentru anul școlar 2023-2024.
Acesta este motivul pentru care bursa de reziliență nu se regăsește în lista burselor, deoarece aceasta a fost implementată în anul 2024. Valoarea burselor de excelență olimpică I/ internațională și II/ națională pentru anul școlar 2025-2026 se raportează la cea a salariului de bază minim brut din noiembrie 2024, nu la salariul de bază minim brut oferit la data acordării bursei.Astfel, bursele de excelență olimpică I/ internațională și II/ națională pentru anul școlar 2025-2026 vor fi calculate astfel:
- pentru locul I, cuantumul lunar al bursei de excelență olimpică I/ internațională reprezintă echivalentul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la nivelul din luna noiembrie 2024;
- pentru locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de excelență olimpică I/ internațională reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la nivelul din luna noiembrie 2024;
- pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei de excelență olimpică I/ internațională reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată nivelul din luna noiembrie 2024;
- pentru mențiune, cuantumul lunar al bursei de excelență olimpică I/ internațională reprezintă echivalentul a 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la nivelul din luna noiembrie 2024;
- bursa de excelență olimpică II/ națională este în cuantum de 700 de lei/ lună, potrivit avocatnet.ro.