Toți pensionarii trebuie să ridice aceste bilete până la data de 4 septembrie! Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii

Author: Diana Bostan

Bilete tratament balnear 2023

Sursa: iStock

Casa de Pensii a anunțat că toți beneficiarii trebuie să ridice aceste tichete până pe data de 4 septembrie. Biletele au legătură cu tratamentul balnear aferent Seriei a 13-a.

Casa Județeană de Pensii Bihor a anunțat faptul că au fost repartizate 196 de bilete pentru tratament balnear.

Anunț important făcut de Casa de Pensii Bihor

Biletele aferente Seriei a 13-a vor putea fi ridicate între orele 8.00-14.00 (de luni până joi) și  vineri, între orele 8.00-12.00, până la data de 04.09.2023, de la sediul Casei de Pensii Județene Bihor.

Citește și: Anunț important despre salarii și pensii! Ce se va întâmpla cu acestea în luna septembrie

Cele 196 de bilete au fost repartizate astfel: Sovata 2 bilete, Herculane 18 bilete, Slanic Moldova 2 bilete, Buzias 2 bilete, Covasna 8 bilete, Eforie Nord 7 bilete, Felix 45 bilete, Geoagiu 2 bilete, 1Mai 52 bilete, Mangalia 2 bilete, Moneasa 8 bilete, Neptun 2 bilete, Ocna Sugatag 2 bilete, Tinca 23 bilete, Turda 2 bilete, Vatra Dornei 8 bilete, Caciulata 4 bilete, Tasnad 2 bilete.

Citește și: Noi ajutoare de la stat pentru pensionari. Care sunt persoanele care vor putea beneficia de acest ajutor din toamnă?

Redistribuirea va avea loc pe data de 05.09.2023.

Ce pensionari vor beneficia de aceste tichete de tratament balnear

„Biletele de tratament se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr.

27/13.01.2023 al Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special eliberat de medicul de familie sau medicul specialist”  se anunță în comunicatul Casei de Pensii Bihor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Schimbarea ce va avea loc în cadrul Caselor teritoriale de Pensii. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii

Pentru beneficiarii cu handicap, aceștia au dreptul la un însoțitor, fiind și principala condiție pentru a putea beneficia de un bilet la tratament balnear. „Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însotiti, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de

tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare”,  se mai arată în comunicat.

Citește și: Anunț important despre pensii și salarii! Din luna septembrie sunt așteptate schimbări pe piața muncii „O soluţie imediată pentru prevenirea unei posibile crize”

Biletele la tratament vor putea fi eliberate doar persoanei în cauză sau unui aparținător legal.