Toti romanii sunt vizati, inclusiv cei cu studii superioare! Este oficial: ce se intampla cu salariile de la 1 decembrie

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 nov 2018, 13:01

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca, incepand cu data de 1 decembrie, salariul minim pe economie va fi majorat.

In plus, acesta va fi diferentiat in functie de studii, cei cu studii superioare urmand sa incaseze mai multi bani.

Concret, incepand de la 1 decembrie, salariul minim pe economie va fi de 2.080 lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare va fi de 2.350 lei.

Si cei care au vechime in munca de cel putin 15 ani vor avea dreptul la acelasi salariu minim, de 2.350

lei, indiferent de nivelul studiilor.

Iata precizarile facute de Lia Olguta Vasilescu, Ministrul Muncii:

"Saptamana viitoare sau la urmatoarea sedinta de Guvern vom avea o Ordonanta de urgenta de modificare a Codului Muncii. In Codul Muncii, la ora actuala, se vorbeste de salariul minim, dar nu se vorbeste de salariul minim diferentiat intre cei fara studii superioare si cei cu studii superioare si atunci primul pas pe care trebuie sa il facem este sa modificam Codul Muncii.

"Dupa ce va fi modificat acest Cod al Muncii, va trebui sa venim cu o Hotarare de Guvern. Ar urma sa fie salariul minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei si pentru cei care au minim 15 ani vechime la fel, 2.350 de lei", a declarat Lia Olguta Vasilescu.

 

Taguri: