Toți românii trebuie să știe! Ce ce întâmplă cu persoanele care se infectează cu varianta Delta a COVID-19

Autor: Lavinia Medrea
Persoanele care au varianta Delta a coronavirusului pot infecta alte persoane cu două zile înainte de apariția simptomelor
Sursa: PixaBay

Persoanele care se infectează cu varianta Delta a coronavirusului pot infecta alte persoane cu două zile înainte să le apară simptomele.

Persoanele care se infectează cu varianta Delta a coronavirusului pot infecta alte persoane cu două zile înainte să le apară simptomele. Aceasta ar putea fi schimbarea care va determina o creștere semnificativă a infectărilor cu COVID-19.

Ce se întâmplă cu persoanele care se infectează cu varianta Delta a COVID-19

Potrivit cercetărilor făcute de experți, infectările cu varianta Delta apar în timpul perioadei presimptomatice. 

„Tulpina Delta este mai contagioasă, în parte, deoarece persoanele infectate transportă și aruncă mai multă încărcătură virală decât versiunile anterioare”, a declarat dr. Stefen Ammon, șeful unui serviciu de asistență medicală la cerere.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Alexandru Rafila face previziuni sumbre despre pandemie: "Vor mai fi valuri, 5, 6…"

„În timp ce versiunea anterioară a COVID-19 era la fel de transmisibilă ca răceala obișnuită, varianta Delta este mai transmisibilă decât gripa sezonieră, poliomielita, variola, Ebola și gripa aviară și este

la fel de contagioasă ca varicela”
, a mai subliniat medicul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vaccinurile funcționează, dar transmiterea virusului este încă rapidă

Din cauza riscului crescut de infectare, varianta Delta este dominantă la nivel mondial. Mai mult de 90% dintre cazurile de infectare cu COVID-19 din Statele Unite reprezintă cazuri de variantă Delta. În timp ce vaccinurile funcționează pentru diminuarea cazurilor ținute în spital sau decedate, studiile arată că persoanele vaccinate care intră în contact cu coronavirusul pot avea efecte virale la fel de mari ca cele ale persoanelor nevaccinate, așadar pot transmite infecția.

Citeste si: Alexandru Rafila vorbește despre vaccinarea obligatorie: „Eşecul campaniei de vaccinare a guvernului nu trebuie înlocuit cu măsuri coercitive”

”Varianta Delta a dezvoltat o capacitate de a se sustrage parțial imunității oferite de vaccinare. Înseamnă că există mai multe ”infecții descoperite„ la persoanele vaccinate, decât au fost observate la versiunile anterioare ale virusului”, a declarat medicul Stefen Ammon.