Toți românii trebuie să știe! Se va impune de miercuri, 7 aprilie. Guvernul a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Autor: Ana Dinu
Intra in vigoare de miercuri, 7 aprilie
Sursa: PixaBay

Oficialii au făcut anunțul, intră în vigoare de miercuri, 7 aprilie. Decizia a fost luată de Guvern, după Paște se vor impune noi măsuri anti-Covid.

Guvernul a adoptat un nou decret, care intră în vigoare de miercuri, 7 aprilie. Documentul conține noi măsuri care se vor impune după sărbătorile de Paști. Iată ce măsuri se vor instaura.

Guvernul a decis, se impun noi măsuri după Paște

Guvernul italian a aprobat noi măsuri restrictive care vor intra în vigoare din data de 7 aprilie. Astfel, după Paști, evaluând situația epidemiei și implementarea planului de vaccinare, guvernul va decide reluarea acelor activități care pot reporni în siguranță, fără a aștepta scadența decretului.

Acesta este consensul la care s-a ajuns în timpul Consiliului de Miniștri.

“Îmi exprim satisfacția pentru un decret legislativ care pune protecția sănătății pe primul loc. Câștigarea bătăliei sanitare este condiția prealabilă pentru repornirea reală a țării”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, la sfârșitul Consiliului de Miniștri, care a dat undă verde noului decret cu măsurile de limitare a infecției cu COVID-19.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, este de părere că sănătatea este extrem de importană pentru a putea da startul unei reporniri reale a țării. Astfel, întregul guvern se angajează pentru a lucra la o protecție legală pentru personalul sanitar.

”Există angajamentul întregului guvern de a lucra la o protecție legală pentru personalul sanitar implicat în situații de urgență, care depășește norma simplă aprobată astăzi cu privire la vaccinări”, a

spus ministrul Speranza.

Citeste si: România se închide pe bucăți! Încă un oraș intră în carantină zonală. Se circulă doar pe baza Declarației pe propria răspundere

Italia va impune noi măsuri de restricție 

Elevii se vor întoarce la școală în zonele roșii până în clasa a V-a, iar în zonele portocalii elevii până în clasa a VIII-a și cei de liceu, dar 50% din capacitate.

Președinții regionali nu vor putea emite ordonanțe de închidere a școlilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În perioada 3-5 aprilie, toată Italia va fi în zona roșie, ca și de Crăciun.

Nu se va putea circula nici măcar în interiorul propriei localități, dar este permisă, o dată pe zi, deplasarea în regiune în maximum două persoane care locuiesc împreună plus copii sub 14 ani pentru a vizita rudele sau prietenii. De asemenea, este posibil să se desfășoare activități fizice, dar numai în vecinătatea casei și activități sportive în aer liber, sub formă individuală. 

Până la 30 aprilie, toată Italia va fi în zona portocalie sau roșie.

Însă, decretul prevede o verificare la mijlocul lunii aprilie: dacă situația epidemiologică o va permite, se va evalua posibilitatea ca zonele în care răspândirea virusului este mai limitată să revină la culoare galbenă și, prin urmare, să acționeze la anumite redeschideri, în special de baruri și restaurante, cinematografe și teatre, notează Rai News.

În zonele roșii nu va fi permisă vizitarea rudelor sau prietenilor o dată pe zi și în maximum două persoane (plus copiii sub 14 ani cu care conviețuiți), dar va fi permis în weekendul de Paște, când toată Italia va fi zonă roșie. Vizitele, tot o dată pe zi și tot în cel mult două persoane, vor fi permise în schimb în zona portocalie, pe raza municipiului de reședință.

Este confirmată interdicția de a ieși din casă de la 22:00 la 5:00. De asemenea, interdicția nu se aplică în caz de muncă, sănătate sau necesitate.

Acestea sunt o parte din măsurile care se vor implementa în Italia de miercuri, 7 aprilie.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: "Ar putea să țină o perioadă de..."