Antreprenori, atenție! Ați auzit cu siguranță că ANAF-ul a impus reglementări privind facturarea electronică. Mai multe detalii aici!
Ești un antreprenor ce nu a intrat în hora digitalizării? Află că și tu, cu siguranță, vei intra în acest dans, având în vedere că toți afaceriștii al căror business-uri întreprind relații B2B vor fi nevoiți să digitalizeze facturile. Sună destul de ușor, dar realitatea este pe departe o idee mai complicată, doar prin prisma faptului că majoritatea persoanelor încă nu sunt familiarizate cu mediul digital din afara rețelelor de socializare. Din fericire, un software facturare nu este greu de folosit, având în vedere că este intuitiv. Ce presupune?
Ușurarea muncii tale birocratice - spune adio cozilor!
Lună de lună, este necesar să depui declarații la ANAF privind veniturile afacerii tale - fie că ai avut profit sau nu, pentru a fi cu toate taxele și impozitele la zi. Așadar, toată povestea devine aproape un calvar lunar, având în vedere cozile interminabile de la majoritatea ghișeelor. Ajungi, astfel, să pierzi ore prețioase din ziua ta, ore care pot fi mai degrabă folosite pentru gestionarea afacerii. Sună cunoscut acest scenariu? Atunci cozile vor deveni doar o amintire, mulțumită software-ului eFactura.
Cine beneficiază?
Software-ul este destinat business-urilor care au relații B2B - buyer to buyer.
Ce este aplicația? Cum funcționează?
Înainte de a răspunde întrebărilor, trebuie să afli scopul platformei. Practic, chiar dacă finanțele tale sunt la zi și corecte, cert este că frauda există, încă, la momentul actual, în sistem. Așadar, digitalizarea are ca scop principal eliminarea fraudei, dar și reducerea birocrației, cum probabil ai dedus deja din rândurile de mai sus.
Acum că știi motivul existenței acestui software, află ce este și cum funcționează. Pe scurt, este vorba de împletirea unor sisteme digitale într-un singur loc numit eFactura: SPV-ul ANAF-ului, RO e-Factura. Funcționează, practic, ca o unealtă virtuală, care să te ajute să gestionezi toate facturile tale într-un singur loc. Așadar, îți poate dezvălui dacă ai o factură scadentă, îți poate sincroniza datele și poți urmări facturile de intrare și ieșire.
Cât despre SPV-ul ANAF-ului, Spațiul Privat Virtual, acesta poate fi destul de greu de înțeles pentru cei care nu au tangențe tehnologice. SPV-ul este precum o cutie digitală unde îți sunt depozitate toate facturile, tot în format digital - eFactura te ajută să sortezi mai ușor prin cutie și să faci ordine în curtea ta, cum s-ar zice.
RO e-Factura este platforma cu care ne-am familiarizat cu toții deja. Prin ea beneficiem de facturi digitale, indiferent că suntem vânzători sau clienți.
Aplicația este dezvoltată în cloud, o modalitate inovativă de stocare a datelor
Cei din industria IT știu deja de cloud, însă publicul larg încă se familiarizează cu această modalitate de a-ți stoca datele. Cloud-ul nu este o singură locație fizică - este precum un nor, de unde și numele - îți poți vedea datele și le poți modifica, totul dintr-un singur loc online. Așadar, poți uita de sertarele pline de facturi.
O aplicație dezvoltată în cloud înseamnă tot același lucru - este mai ușor de gestionat: actualizarea aplicației și distribuția update-urilor se poate face instant pentru toți utilizatorii, prin intermediul internetului. În concluzie, toate gadget-urile conectate la o rețea vor putea rula aplicația eFactura. Dacă și tu ești antreprenor, o poți încerca acum gratuit!