TOTUL despre varianta Epsilon a coronavirusului. Noua variantă de coronavirus, mai rezistenă la vaccinuri

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 iul 2022, 10:55
Noi informatii despre varianta Epsilon a coronavirusului
Sursa: Unsplash

Varianta Epsilon a coronavirusului a fost confirmată de cercetători și este considerată mai rezistentă la vaccinuri decât celelalte variante COVID-19. Află totul despre varianta Epsilon a coronavirusului.

Varianta Epsilon a coronavirusului este cea mai nouă descoperire a cercetătorilor și deja stârnește îngrijorări în rândul oamenilor de știință. Iată tot ce trebuie să știi despre cea mai nouă variantă a coronavirusului  și care este motivul pentru care reprezintă o amenințare pentru sănătatea oamenilor.

Varianta Epsilon a coronavirusului, un nou pericol. Ce au descoperit oamenii de știință?

Varianta Epsilon a coronavirusului a fost descoperită de biochimistul Matthew McCallum, acesta publicând mai multe informații despre această variantă a coronavirusului în revista Science. Dacă până acum oamenii de știință și specialiștii

din domeniul medical erau preocupați de varianta Delta a coronavirusului, acum, toate privirile se întreaptă către varianta Epsilon a coronavirusului.

Cele mai noi informații legate de varianta Epsilon a coronavirusului arată că aceasta ar fi rezistă la vaccinurile anti-Covid-19 existente în prezent, chiar mai rezistenă decât varianta Delta a COVID-19, ceea ce o transformă într-un real pericol pentru oameni.

Varianta Epsilon a coronavirusului. Unde a apărut pentru prima oară?

Despre varianta Epsilon a coronavirusului   se știe că a apărut pentru prima oară în California, Statele Unite. Studiile desfășurate până în prezent au arătat că varianta Epsilon a coronavirusului prezintă deja trei mutații și este rezistentă în special la vaccinurile cu ARN mesager, mai exact la vaccinurile anti-Covid-19 produse de Pfizer și Moderna. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru a descoperi că varianta Epsilon a coronavirusului este rezistentă la cele două vaccinuri, dar și la anticorpii produși de organism în urma infectării cu noul coronavirus, oamenii de știință au analizat plasma colectată de la 15 persoane care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin Moderna, dar

și 33 de persoane vaccinate cu serul produs de Pfizer-BioNtech și 9 persoane care au trecut prin boală și au dezvoltat anticopri.   

Citeste si: Lovitură puternică pentru tineri! Valul 4 al pandemiei afectează în mare parte populația tânără. Situația este dramatică la nivel național

Varianta Epsilon a coronavirusului. Cât de răspândită este noua variantă a coronavirusului?

În timp ce varianta Delta a noului coronavirus face ravagii la nivel mondial, în foarte multe state devenind varianta de coronavirus dominantă, specialiștii au anunțat că varianta Epsilon a coronavirusului nu este atât de răspândită la momentul actual, chiar dacă a fost descoperită la începutul anului 2021. În Europa, această variantă nu este atât de răspândită, fiind înregistrate cazuri doar în Danemarca, Germania, Irlanda, Franța, Elveția, Țările de Jos, Spania, Norvegia, Suedia, Finlanda, Italia și Belgia.

Cu toate acestea, oamenii de știință atrag atenția că oamenii ar trebui să ia în serios campaniile de vaccinare, având în vedere că aceste variante de COVID-19 pot provoca o mulțime de îmbolnăviri, agravând situația din spitale și ducând la apariția unui nou val de coronavirus. Specialiștii au afirmat în repetate rânduri că pandemia de coronavirus nu a ajuns la final și că este nevoie în continuare de atenție maximă și de respectarea măsurilor de protecție.

Citeste si: Românii pot beneficia de imunitate pe viață împotriva Covid-19. Alexandru Rafila a dezvăluit toate detaliile

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.