TRADITII de Buna Vestire. Ce trebuie sa faci ca sa-ti mearga bine tot anul!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 aug 2021, 17:10

Sarbatoare mare astazi pentru crestinii de pretutindeni. Batranii spun ca ziua are puteri miraculoase.

Tanti Lenuta s-a trezit cu mult inainte de cantatul cocosilor si a dat fuga sa faca, asa cum cere traditia, focul de Buna Vestire Acest ritual este tinut, an de an, de maramureseni, iar tanti Lenuta il respecta cu sfintenie. Ca tanti Lenuta, toti vecinii se trezesc sa aprinda focuri in curti, de Buna Vestire. Este o adevarata competitie deoarece acela care aprinde primul vreascurile este considerat cel mai de seama gospodar al satului.

Pe langa focul aprins in gradina, maramuresenii mai au un obicei de Buna Vestire: pun boabe de grau la incoltit. Buna Vestire sau Blagovestenia este ziua in care Fecioara Maria a primit vestea ca-l va naste pe Iisus si este sarbatorita prin dezlegare la peste. Asa ca pescarii au luat cu asalt baltile.

##VIDEO134999##

Cu gandul la un bors de peste si la o saramura, pescarii nu renunta, doar doar vor prinde ceva mai consistent.

Si daca tot nu au avut noroc, pescarii nu s-au lasat si au cumparat peste de la magazin ca doar nu o sa treaca Buna Vestire fara sa respecte traditia.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Pestele este la mare cautare prin pescarii, iar cel mai bine se vinde cel proaspat. Se spune ca acela care gusta peste de Buna Vestire se va simti tot anul ca pestele in apa.

Totodata, potrivit traditiei, in aceasta zi, oamenii nu trebuie sa se certe pentru a nu avea necazuri tot anul.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?