TRADITII de Sanziene. Plantele capata puteri tamaduitoare, iar fetele tinere afla cand se vor casatori!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 08 oct 2020, 01:30

Batranii spun ca ziua de Sanziene are puteri miraculoase. Acum femeile aduna plantele de leac si tot acum, tinerele afla daca in anul care vine se casatoresc.

De cum s-a ivit soarele, Mirela s-a imbracat de sabatoare si a pornit repede in sat, sa ia roua de pe iarba si flori. Batranii spun ca doar astazi, de Sanziene, aceste picaturi au puteri miraculoase. Traditia spune ca, in ziua de Sanziene sau Nasterea lui Ioan Botezatorul, tinerele pot sa afle daca se vor casatori in anul care urmeaza. Asa ca Mirela se pune pe impletit o cununa din Sanziene.

Odata terminata cununa, Mirela trebuie sa o arunce pe casa. Spre surprinderea Mirelei, coronita a cazut de pe acoperisul casei, semn ca nu i-a sosit inca timpul pentru casatorie. De Sanziene se culeg si plantele medicinale. Daca fetele au parte de ritualul lor, flacaii au facut azi-noapte focuri magice. Traditia spune ca focul din noaptea de Sanziene este purificator si are rolul de a-i tine sanatosi si voinici pe cei ce il fac.



##VIDEO115473##

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.