Tradiții pentru solstițiul de vară 2023: Ce nu este bine să faci în această zi?

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 iun 2023, 10:57

Tradiții pentru solstițiu de vară 2023

Sursa: Pexels.com

Tradiții pentru solstițiul de vară 2023. Miercuri, 21 iunie, va avea loc solstițiul de vară, moment în care soarele va fi mai mult pe cer.

Tradiții pentru solstițiul de vară 2023. Solstițiul de vară reprezintă evenimentul astronomic în care soarele se află pe cer pentru 15 ore, astfel oamenii se vor bucura de lumina acestuia pentru mai mult timp. Iată ce nu este bine să faci în această zi.

Citește și: Solstiţiu de vară 2023: Când are loc cea mai lungă zi din an? Tradiții și obiceiuri

Ce nu este bine să faci în această zi?

În luna iunie, românii se vor bucura de ziua în care soarele va fi pe cer mai mult decât în orice altă zi, mai exact pentru 15 ore, fiind considerat momentul oficial în care începe vara în emisfera nordică. Solstițiul de vară va avea loc anul acesta la data de 21 iunie 2023, moment în care Pământul se află la cea mai mare distanță față de Soare în emisfera nordică a globului. 

În țara noastră nu este bine să nu spălăm în această zi deoarece se crede că cine se îmbăiază în râu scapă de toate bolile, iar în cazul în care nu aveți un râu în apropierea voastră, atunci puteți face o baie cu ierburi aromate. În această zi, oamenii pot face dintr-o bijuterie de aur, un talisman norocos, iar acest proces începe cu o zi înainte de solstițiul de vară, atunci când bijuteria este pusă într-un vas rezistent la foc, plin cu ierburi uscate, ce reprezintă elementul pământului.

În dimineața zilei de 21 iunie, de solstițiul de vară 2023, se scoate obiectul de aur dintre ierburi și se pune într-un vas cu apă, după care se trece prin flacăra unei lumânări galbene sau aurii, fiind asociat cu elementul focului. După acest proces, bijuteria din aer va fi lăsată într-un loc sigur de afară, astfel încât să fie sub lumina soarelui, urmând ca seara să o luați și să o strângeți în mână, și să repetați de 3 ori dorința pe care o aveți, urmată de „Fii vrăjit și legat, cu noroc, dragoste și lumină; belșugul să

se reverse și energiile să străluce. Așa să fie”.  

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

O vorbă din popor spune că, dacă cucul va înceta să mai cânte de Sânziene, urmează o vară secetoasă. Această zi este adesea asociată cu o energie specială, a pasiunii, creativității, virilității și belșugului, motiv pentru care se consideră că în această zi, apa are puteri magice, ce ajută la înfrumusețare.

Citește și: Solstiţiu de vară 2023: Pe ce dată pică în acest an?

Când pică solstițiul de vară în următorii 7 ani

Astrologii au calculat mișcarea Pământului în jurul soarelui și au notat perioada în care soarele va sta timp de 15 ore pe cer pentru următorii 7 ani. În anul 2023, solstițiul de vară este marcat pe 21 iunie, iar odată la patru ani, atunci când sunt ani bisecți, acesta este marcat pe 20 iunie.

Solstițiul de vară reprezintă un eveniment astronomic special deoarece soarele se află la culminația de 67 de grade și 52 de minute deasupra orizontului, motiv pentru care ziua este mai mare, iar noaptea are doar 8 ore. 

  • 2024 – 20 iunie, ora 20:51
  • 2025 – 21 iunie, ora 02:42
  • 2026 – 21 iunie, ora 08:24
  • 2027 – 21 iunie, ora 14:11
  • 2028 – 20 iunie, ora 20:02
  • 2029 – 21 iunie, ora 01:48
  • 2030 – 21 iunie, ora 7:31.

Citește și: Cele mai importante tranzite astrologice din luna iunie 2023?

Sursa: cluj24.ro

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.