Tradiții pentru ultima zi din an: Ce nu este bine să faci pe 31 decembrie 2023?

Author: Bianca Vidoi

Ce nu trebuie să facem în ultima zi a anului 2023 pentru a avea noroc în anul 2024?

Sursa: freepik

Trecerea dintre ani reprezintă un moment important pentru români, lăsând în urmă momentele dificile din anul precedent, privind cu speranță la viitor.

Ultima zi a anului 2023 este una plină de semnificații pentru români, fiind ziua în care lăsăm în urmă toate problemele ce ne-au stresat sau rănit pe parcursul anului, persoanele ce ne-au dezamăgit, dar și ziua în care practicăm anumite tradiții și obiceiuri ce ne vor aduce în noul an noroc în toate planurile și obiectivele pe care le putem privi cu atâta speranță.

Ce nu trebuie să facem pe 31 decembrie 2023?

Ghinionul este cel ce stă adesea în fața succesului, indiferent de ce fel este acesta, iar pentru a se asigura că acesta nu o s să stea în calea lor în noul an, românii țin cont de diferite tradiții și obiceiuri pentru a atrage norocul în viața lor. Persoanele ce își doresc avuție în anul ce urmează trebuie să țină cont că de Anul Nou și în prima zi a anului 2024 nu este bine să cheltui bani, crezându-se că astfel vor duce lipsă de aceștia pe tot parcursul celor 12 luni ale anului.

Nu este bine ca în ultima zi a anului 2023 să împrumutăm bani sau alte bunuri pe care le avem, dar nici să spălăm, să tricotăm, însă cel mai important este să nu folosim foarfeca deoarece astfel ne vom mărunți norocul pentru anul ce urmează. Gospodinele știu deja că de Revelion nu trebuie să gătească carne de găină, iar motivul din spatele acestei superstiții este că vom împrăștia norocul precum găina împrăștie pământul, potrivit playtech.ro

Citește și: Revelion 2024: Unde poți petrece trecerea dintre ani și ce concerte se organizează în București?

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Măturatul casei este interzis în ziua de 31 decembrie, crezându-se că în acest mod vom alunga prosperitatea din gospodărie și banii vor sta departe de noi în anul 2024.

Din acest motiv nu este bine nici să aruncăm gunoiul în ultima zi a anului, astfel norocul o să fie și acesta aruncat. Se crede că persoanele ce nu ascultă de această tradiție vor avea casa goală pe tot parcursul anului.

În momentul în care miezul nopții se apropie, românii trebuie să se asigure să geamurile și ușile casei sunt larg deschise, astfel încât să se asigure că tot ghinionul a fost alungat din casă, astfel încât să nu rămână în locuință și în anul ce urmează.

Trebuie să ne achităm toate datoriile până în ultima zi a anului 2023, astfel vom atrage datoriile în viața noastră și pe parcursul anului 2024.

Ce să facem în ultima zi din an pentru a atrage norocul în anul 2024?

În noaptea dintre ani este foarte important să avem portofelul plin cu bani, iar dacă se întâmplă să nu avem portofelul la noi în acel moment, banii nu trebuie să lipsească din buzunare pentru a atrage norocul și prosperitatea în anul ce urmează.

Este important ca momentul dintre ani să fie celebrat cu multă gălăgie, astfel încât duhurile necurate să stea departe de gospodărie.

De pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească o crenguță de vâsc pentru noroc și bunăstare, dar și o lumânare aprinsă. Este foarte important ca la în noul an să consumăm pește, struguri, carne de porc și linte. Se crede că în ziua de 31 decembrie este bine să purtăm haine noi și un articol vestimentar roșu pentru a atrage dragostea și norocul în viața noastră.

Prima persoană ce trebuie să ne treacă pragul casei în prima zi a anului 2024 trebuie să fie de sex masculin pentru a avea parte de belșug pe parcursul anului. Sărutul sub vâsc de la miezul nopții trebuie să existe dacă vreți să aveți parte de afecțiune și iubire în anul 2024, însă dacă sunteți singuri trebuie să mâncați 12 boabe de struguri la miezul nopții, sub masă.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.