Tradiții și obiceiuri de 1 Aprilie! Care este semnificația de Zilei Păcălelilor

Author: Elena Padure
Actualizat: 23 iul 2022, 06:50
Ce traditii specifice sunt asociate cu ziua de 1 aprilie

Ziua păcălelilor este sărbătorită în fiecare an de 1 aprilie, pe întreg globul. Ce trebuie să știe românii de 1 aprilie

Ziua de 1 aprilie este cunoscută ca Ziua păcălelilor. Sărbătoare își are originile în Europa, dar curând a devenit populară la nivel global. Este, totuși o celebrare mai puțin populară în țările din Asia și mai preponderentă în Europa și în America. Iată câteva tradiții specifice de 1 Aprilie sau Ziua Păcălelilor. 

Ce tradiții trebuie să respecți de 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor

Ziua păcălelilor a început să fie sărbătorită în secolul al XIX-lea, potrivit istorie-pe-scurt.ro. De obicei, farsele se fac până la ora prânzului, altfel acestea aduc ghinio. De asemenea, dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă.

Nu e de bun augur să te căsătorești de 1 aprilie, pentru că bărbatul însurat în această zi va fi toată sub papucul nevestei. Se spune însă că cei născuți la 1 aprilie vor avea succes pe aproape toate planurile, dar ar fi bine să stea departe de jocurile de noroc.

Ziua de 1 aprilie este o oportunitate bună de bucurie și de distracție pentru toți cei care au simțul umorului. Scriitorul Mark Twain spunea: „ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.

În Romînia, ziua-pacalelilor de 1 aprilie au început să fie celebrată încă din secolul al XIX-lea.

Și la noi se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altfel vei avea ghinion tot anul.

În Anglia există două zile ale păcălelilor. Cel păcălit este denumit „noddy” şi trebuie să poarte o coadă ataşată pantalonilor sau fustei. Scoțienii folosesc denumirea de „April qowk” sau „April cuckoo” (cuc de aprilie), pentru că aceasta este prima pasăre care vesteşte venirea primăverii, conform romaniatv.net

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: 1 aprilie Ziua Pacalelilor: farse destepte pe care le poti face

Superstiții de 1 Aprilie

– In regiunea Tirol, din Elvetia, un manunchi de paie este ingropat de 1 APRILIE, pentru ca recolta sa fie bogata in sezonul urmator.

– Copiii nascuti de ZIUA PACALELILOR vor fi norocosi in afaceri, dar vor fi urmariti de ghinion la jocurile de noroc.

– Indragostitii nu ar trebui sa se casatoreasca pe 1 APRILIE, pentru ca mariajul nu va functiona, ori pentru ca femeia va fi “cocosul” in familie.

Citeste si: Ziua Pacalelilor a prins-o pe picior gresit pe sotia lui Axinte de la Vacanta Mare. Ce farse i-a facut in vacanta de la Poiana Campina

– Cel care nu va pune la cale o farsa de ZIUA PACALELILOR va fi pacalit pentru tot restul anului.

Citeste si: 1 aprilie. Semnificația acestei zile și originea ei