Traditii si obiceiuri de Florii! Ce să NU faci în duminica Intrarii Domnului Iisus Hristos in Ierusalim, ca să nu atragi ghinionul! E absolut INTERZIS!

Autor: Daniela Iliuta
video Foto(4)

Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, sărbătoare cunoscută popular sub numele de Florii, este una din cele mai importante din România.

Ce este interzis să faci în duminica de Florii:

1. Se spune că persoanele care îşi uită morţii în ziua de Florii, adică nu le îngrijesc mormintele şi nu aprind o lumânare lângă o ramură de salcie, nu vor avea parte de sprijin la bătrâneţe.

Citeste si: Săptămâna Mare 2019- Ce trebuie să faci în fiecare zi din Săptămâna Patimilor? Programul deniilor

2. În Muntenia se spune că nu e bine să te speli pe cap în această zi, pentru a nu deveni cărunt.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

3. Nu e bine că fetele nemăritate să ţină zestrea înăuntru. În această zi sunt scoase afară toate obiectele care au o însemnătate spirituală importantă pentru domnişoare.

Citeste si: Ce semnifică ramurile de salcie de la Florii și ce trebuie să facem cu ele după ce se usucă? Rugaciunea de FLORII

4. Gospodăria nu se stropeşte cu parfum sau cu alte obiecte moderne, ci cu apa sfinţită luată de Bobotează, pentru ca membrii familiei să fie sănătoşi tot anul.


Cititi continuarea pe kfetele.ro

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.