Tradiții și obiceiuri de Postul Crăciunului 2024: Ziua în care se deschid cerurile! Ce este interzis pentru femei să facă în fiecare Marți a postului

Author: Bianca Vidoi

Tradiții și obiceiuri de Postul Crăciunului 2024

Sursa: doxologia.ro

Postul Crăciunului începe la data de 15 noiembrie 2024, marcând astfel începutul sărbătorilor de iarnă, ce vin alături de mai multe tradiții și obiceiuri.

Postul Crăciunul este ultimul din acest an calendaristic, iar acesta începe la data de 15 noiembrie 2024, atunci când spiritul sărbătorilor începe să se simtă tot mai mult. Perioada acestui post este învăluită în tradiții și obiceiuri, fie că acestea sunt populare sau au fost uitate. 

Ce este interzis pentru femei să facă în fiecare Marți a postului

Postul Crăciunului este învăluit de nenumărate tradiții și obiceiuri transmise din generație în generație. Cu timpul unele tradiții au ajuns să devină tot mai populare printre credincioși, în timp ce unele au fost date uitării, fiind respectate doar de câteva persoane din întreaga țară. Acesta este și cazul tradiției ce este înrădăcinată asupra zilelor de marți din Postul Crăciunului.

Tradiții și obiceiuri de Postul Crăciunului 2024
[Sursa: doxologia.ro]

Se credea că ziua de marți era ziua lui Marţolea, o femeie-strigoi care vine seara în casele oamenilor pentru a verifica dacă aceștia îi respectă toate dorințele. Mai exact, femeilor, în special celor căsătorite, le este interzis ca marțea să lucreze, să fiarbă, să spele haine, să coacă pâine în cuptor, să toarcă, să depene, să pieptene, să măture ori să iasă din casă, potrivit pedagoteca.ro. Se spune că femeile ce nu respectă aceste tradiții ale lui Marţolea vor avea parte de adevărate nenorociri. 

Tradiții și obiceiuri de Postul Crăciunului 2024

Postul Crăciunului începe la data de 15 noiembrie 2024 și se termină în ajunul Crăciunului, mai exact la data de 24 decembrie 2024. Pe parcursul celor 40 de zile, credincioșii țin cont de mai multe tradiții și obiceiuri care să îi ajute să atragă noroc, avuție și sănătate în viața lor. Cea mai importantă tradiție a postului Crăciunului este abstinența de la anumite alimente, în principal cele de origine animală.

Pe parcursul celo 40 de zile ale Postului Crăciunului 2024, visele au o mare însemnătate pentru oameni, iar dacă visează grâu verde, atunci știu că urmează să aibă parte de un an bun, cu multă prosperitate. La data de 30 noiembrie este celebrat Sfântul Andrei și se crede că în această noapte se deschid cerurile, fiind printre noi atât spirite bune, cât și spirite necurate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu și-a auzit fiul cel mare pentru prima oară, de când Silviu Prigoană s-a stins din viață! Aceasta a vorbit cu Mihaela Botezatu: "Mi-a spus că este cu Mihaela lângă el!"

Tradiții și obiceiuri de Postul Crăciunului 2024
[Sursa: doxologia.ro]

Citește și: Când începe, de fapt, Postul Crăciunului 2024. Ziua care nu este luată în calcul de credincioși și de care trebuie să ținem cont

Pentru a ține la distanță spiritele rele este recomandat să ungem ferestrele si ușile cu usturoi. Pentru a ne asigura că spiritele necurate nu o să se apropie de noi și de gospodăria noastră este indicat să spunem rugăciuni pentru îndepărtarea răului, a farmecelor, dar și a vrăjilor. 

Sfânta Varvara este pomenită la data de 4 decembrie, zi în care oamenii evită să folosească obiectele negre din gospodărie, astfel încât să nu riște ca grânele strânse în toamnă să se transforme în tăciune. Cei mici sunt unși în această zi cu miere și dovleac sub forma crucii, astfel încât să fie protejați de vărsat.

 


Misterul din jurul înmormântării lui Silviu Prigoană continuă să stârnească controverse și speculații, chiar și după ce copiii săi au încercat să ofere o explicație oficială. Gabriela Lucuțar, cunoscută sub porecla „Regina Întunericului”, care s-a ocupat de ceremonia funerară a lui Prigoană, a dezvăluit că se află într-o „situație foarte delicată” din cauza mesajului transmis public de către familia acestuia.