Traditii si superstitii de Sfanta Ecaterina, pe 25 noiembrie! Ce trebuie sa faci daca esti nemaritata

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 28 feb 2017, 14:03

Sfanta Mucenita Ecaterina superstitii si obiceiuri, 25 noiembrie 2016. Maine, 25 noiembrie, o sarbatorim pe Sfanta Ecaterina. Iata ce traditii si superstitii legate de aceasta zi exista in popor.

Sfanta Mucenita Ecaterina superstitii si obiceiuri, 25 noiembrie 2016. Sfanta Mucenita Ecaterina a trait in timpul imparatului Maximian, in secolul al IV-lea. Intrucat era inteleapta din fire, orator innascut, cunostea bine domenii precum astronomia si vorbea atat latina, cat si greaca, Ecaterina a reusit sa convinga, cu argumente pertinente, sute de oameni sa se converteasca la crestinism.

Sfanta Mucenita Ecaterina superstitii si obiceiuri, 25 noiembrie 2016. Ea a starnit furia imparatului atunci cand a reusit sa convinga o adunare de filosofi pagani sa se boteze, chiar daca stiau ca ii astepta rugul.



Sfanta Mucenita Ecaterina superstitii si obiceiuri, 25 noiembrie 2016. Sfanta Ecaterina a fost decapitata intrucat refuza sa cinsteasca zeii si Sfanta Traditie spune ca, la taierea capului ei, nu a curs sange, ci lapte. Ingerii au dus trupul acesteia pe Muntele Snai, acolo unde s-a ridicat Manastirea Sfanta Ecaterina.

Sfanta Mucenita Ecaterina superstitii si obiceiuri, 25 noiembrie 2016. Inca din cele mai vechi timpuri au existat fel si fel de traditii si superstitii legate de aceasta sfanta sarbatoare.
Se spunea, spre exemplu, ca fetele nemaritate care posteau in ziua Sfintei Ecaterina urmau sa isi gaseasca sortitul. De asemenea, femeile maritate, dar care aveau probleme in casnicie, posteau in aceasta zi pentru ca sotul lor sa se indrepte.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

















Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”