Trafic restricționat în Capitală, în weekend, de Florii: Ce a transmis Arhiepiscopia Bucureștilor

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 25 apr 2024, 11:43

Traficul din București va fi restricționat în acest weekend, cu ocazia Floriilor.

Sursa: basilica.ro

Traficul din București va fi restricționat în acest weekend, de Florii.

În ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, cunoscută în tradiția creștină drept Floriile, Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Română organizează în București un eveniment de mare însemnătate spirituală- Pelerinajul de Florii. Această procesiune religioasă adună ierarhi, preoți, monahi și credincioși într-o călătorie de rugăciune și comuniune, marcând un moment de profundă înțelegere și trăire a credinței. Astfel, traficul va fi restricționat în următoarele zone potrivit programului comunicat:

Trafic restricționat în Capitală sâmbătă înainte de Florii

Potrivit basilica.ro, în contextul organizării Pelerinajului de Florii în București, ce va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, Arhiepiscopia Bucureștilor, alături de Patriarhia Română, a transmis un comunicat privind instituirea unor restricții de trafic pe traseul procesiunii religioase. Evenimentul, organizat în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, va reuni ierarhi, preoți, monahi și credincioși mireni din Capitală și din județul Ilfov, sub umbrela sprijinului oferit de Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române.

Pelerinajul va debuta la Mănăstirea Radu Vodă, cu începere programată pentru orele 16:15, urmând să străbată un traseu ce include bulevardele Mărășești și Dimitrie Cantemir, Piața Unirii, Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche și Crucea brâncovenească de la baza Colinei Bucuriei, pentru a se încheia la Catedrala Patriarhală, în jurul orelor 17:45.

Evenimentul va fi marcat de momente religioase și devoționale semnificative, începând cu Slujba Vecerniei la Mănăstirea Radu Vodă, programată pentru orele 14:30.

Ulterior, la ora 16:00, se va desfășura sfințirea ramurilor de salcie, iar la ora 16:45, procesiunea va face prima oprire la Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche, unde va fi întâmpinată de preoții și credincioșii acestei biserici.

De-a lungul traseului, vor fi impuse restricții de trafic pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și siguranța participanților. Autoritățile vor lua măsuri pentru fluidizarea circulației și pentru prevenirea blocajelor în zonele afectate de procesiune.

Citește și: Tradiții și superstiții de Florii 2024: De ce nu este bine să spui "La Mulți Ani" înainte de Florii

La sosirea la Catedrala Patriarhală, participanții la pelerinaj vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinți icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim” și va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, adresându-le și un cuvânt de învățătură.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astfel, evenimentul religios al Pelerinajului de Florii din București nu numai că aduce credincioșii împreună într-o procesiune de pioșenie și comuniune spirituală, ci are și un impact asupra traficului rutier, necesitând coordonare și atenție sporită din partea autorităților și a participanților.

Programul complet al procesiunii

Orele 14:30 – Slujba Vecerniei la Mănăstirea Radu Vodă;

Orele 16:00 – la Mănăstirea Radu Vodă va avea loc sfințirea ramurilor de salcie, care vor fi apoi oferite credincioșilor prezenți;

Orele 16:15 – plecare în procesiune de la Mănăstirea Radu Vodă spre Catedrala Patriarhală;

Orele 16:45 – oprire la Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche, unde procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii acestei biserici;

Orele 17:15 – procesiunea ajunge la Crucea brâncovenească de la baza Colinei Bucuriei (a doua oprire);

Citește și: Mesaje de Florii 2024: ”Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc din partea mea. La mulți ani de ziua numelui!”

Orele 17:45 – sosire la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinți icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor și va adresa un cuvânt de învățătură.