Traficul a fost paralizat pe DN1, in Busteni, dupa o ploaie torentiala! Zeci de locuinte au fost inundate! Autoritatile au intervenit pentru a se putea relua circulatia rutiera!

Author: Ana Filip
Actualizat: 20 iul 2021, 13:03

Traficul pe DN1 in dreptul localitatii Busteni a fost blocat complet pt o perioada, dupa o ploaie torentiala in noaptea de luni spre marti. Circa 100 de case au fost inundate.

Potrivit Digi24, In noaptea de luni spre marti, traficul rutier a fost complet blocat pe DN1, pe raza statiunii montane Busteni, de pe valea Prahovei, din cauza unei ploi torentiale si a aluviunilor aduse de viitura de pe versanti.

Inundatii la Busteni, dupa o ploaie torentiala! Traficul a fost complet blocat!

Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a anuntat faptul ca circulatia rutiera a fost blocata pe DN1, la km 130, in dreptul localitatii Busteni, din cauza apei abundente si a aluviunilor aduse pe carosabil de pe versanti.

Astfel, traficul rutier a fost deviat prin zona Zamora.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 21 iulie 2021. Continuă ploile și scad temperaturile! Vor fi și furtuni!

Autoritatile au intervenit prompt pentru a se putea relua cat mai rapid circulatie rutiera, dupa ploia torentiala. Mai multe echipe de la Salvamont Busteni, Salvamont Prahova, precum si echipaje de la Pompieri din Busteni si serviciul specializat al Primariei Busteni au intervenit pentru a inlatura cat mai rapid efectele vremii extreme.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

"A fost rupere de nori în Masivul Bucegi, a plouat foarte tare. Practic am activat planul roșu, am anunțat Prefectura. Cantitățile de apă au fost foarte mari, avem un cartier, în jur de 100 de case inudate. Împreună cu pompierii am acționat, am evacuat mai multe persoane. Se acționează cu 4-5 utilaje pentru a relua traficul pe DN1", a

precizat Primarul din Bușteni, pentru Digi24.

In aceasta dimineata, in jurul orei 9:20, Centrul INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Politiei Romane a transmis faptul ca traficul a fost reluat in conditii normale, pe DN1 Ploiesti-Brasov, pe raza localitatii Busteni, dupa ce s-a intervenit pentru degajarea partii carosabile de aluviunile aduse de apa abundenta scursa de pe versanti.

Citeste si: Inundatiile au facut ravagii in 18 judete! Cum a ajuns sa arate judetul Botosani, cel mai afectat