Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 03 iul 2024, 20:13

Circulația pe Valea Prahovei va fi închisă pe timp de zi între 8 Iulie și 9 August

Sursa: Libertatea

Circulația pe Valea Oltului va fi oprită pe timp de zi între 8 iulie și 9 august din cauza lucrărilor de defrișare pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Valea Oltului va fi închisă timp de o lună pentru efectuarea unor lucrări esențiale la Autostrada A1 Sibiu-Pitești. Lucrările, care implică defrișarea pădurii în zonă, vor pune în pericol circulația pe DN 7 Valea Oltului. Pentru a asigura siguranța șoferilor, autoritățile au decis oprirea traficului auto pe parcursul zilei, în perioada 8 iulie- 9 august.

Circulația pe Valea Oltului va fi suspendată

Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, aceste lucrări nu pot fi realizate sub trafic deoarece ar pune în pericol viața celor care tranzitează zona.

„Aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic, ar pune în pericol viața celor care trec prin zonă. Din 8 iulie până pe 9 august vor fi făcute aceste lucrări care sunt foarte necesare pentru autostrada Sibiu-Pitești. Nu există alte variante.

Vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”
, a declarat ministrul într-o conferință de presă.

Autostrada A1 Sibiu-Pitești este un proiect de infrastructură major pentru România, menită să îmbunătățească conectivitatea între regiunile țării și să faciliteze transportul de mărfuri și persoane. Lucrările de defrișare reprezintă o etapă crucială în construirea acestei autostrăzi, dar aduc și provocări semnificative pentru traficul local.

Citește și: La mulți ani! Mesajul emoționant transmis de soția lui Florin Niță cu ocazia aniversării de 37 de ani a portarului naționalei României: „Ne-am cunoscut când visele noastre nu depășeau un concediu la mare”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat

Rute alternative pentru șoferi

Pe perioada lucrărilor, șoferii vor putea circula pe Valea Oltului doar pe timp de noapte. Sorin Grindeanu a precizat că autoritățile vor comunica în curând rutele alternative pentru cei care trebuie să călătorească pe timp de zi.

„În această lună, colegii mei de la CNAIR împreună cu polițiștii vor comunica rutele alternative”, a adăugat Grindeanu.

De asemenea, ministrul a subliniat că lucrările se vor desfășura cu o mobilizare maximă pentru a reduce cât mai mult disconfortul creat conducătorilor auto. „Între 8 iulie și 9 august circulația va fi închisă pe parcursul zilei. Am cerut companiei să aibă mobilizare mare”, a precizat Sorin Grindeanu.

Închiderea traficului pe timp de zi pe Valea Oltului va avea un impact semnificativ asupra celor care tranzitează această zonă, cunoscută pentru traficul intens și importanța sa în rețeaua rutieră națională.

Cu toate acestea, măsura este necesară pentru a asigura siguranța lucrătorilor și a șoferilor.

Autoritățile se așteaptă ca această măsură să contribuie la finalizarea în termen a lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești, un proiect de mare importanță pentru infrastructura României. Rutele alternative care vor fi anunțate în curând vor juca un rol esențial în gestionarea traficului pe perioada închiderii, asigurând totodată că impactul asupra șoferilor va fi minimizat.