Tragedia de la fabrica de cașcaval din Ibănești: Directorul a murit în timp ce își salva angajații

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 24 iun 2024, 13:25

Tragedia de la fabrica de cașcaval din Ibănești: Directorul a murit în timp ce își salva angajații

Sursa: ISU Botoșani

Ies la iveală detalii în urma tragediei de la Ibănești. Directorul a murit încercând să-și salveze angajații.

O tragedie cutremurătoare a avut loc în comuna Ibănești din județul Botoșani, la fabrica de cașcaval, unde patru bărbați și-au pierdut viața după ce au căzut într-un bazin de decantare. Printre victime se numără și directorul fabricii, care a încercat să-și salveze colegii.

Cum s-a produs tragedia de la fabrica de cașcaval din Ibănești

Potrivit relatărilor din presa locală, incidentul s-a declanșat când unuia dintre muncitori i s-a făcut rău în timp ce curăța bazinul.

Acesta a căzut în bazin, iar doi colegi, care au observat incidentul, au sărit imediat în ajutor. Din păcate, situația a escaladat rapid, iar în încercarea de a salva muncitorii, și directorul fabricii a intrat în bazin.

Citește și: Explozie într-un bloc de locuințe din Covasna! O femeie în vârstă de 57 de ani s-a ales cu arsuri grave și 25 de persoane au fost evacuate

„Patru bărbați au căzut într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de cașcaval din localitatea Ibănești.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, cinci echipaje din cadrul Detașamentului Dorohoi și Botoșani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spații înguste, trei ambulanțe SMURD, printre care și cea de terapie intensivă mobilă, dar și două ambulanțe SAJ.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri și preluate de echipajele medicale aflate la fața locului.

Una dintre victime a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Din păcate, acesta a pierdut lupta cu viața.

Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au inițiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind preluată de elicopterul SMURD și transportată la un spital de specialitate din Iași.

Din nefericire, ceilalți doi bărbați, în vârstă de 50 respectiv 52 ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare.

Medicul de pe echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a declarat decesul acestora.

Un echipaj mixt Inspectoratului de Poliție Județean și Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră asigură măsurile de ordine și siguranță la fața locului.

Echipele de salvare au ajuns rapid la locul tragediei. Pompierii au intervenit prompt și au reușit să scoată bărbații din bazin.

Din nefericire, resuscitarea acestora s-a dovedit a fi fără succes,” transmitea ISU Botoșani la momentul tragediei. 

Doi dintre muncitori au fost declarați decedați la fața locului, iar cel de-al treilea a murit mai târziu la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

Directorul fabricii a fost preluat de elicopterul SMURD

Directorul fabricii, transportat de urgență cu elicopterul la Iași, a decedat câteva ore mai târziu la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Iași, confirmarea venind din partea coordonatorului UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoieșu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția au demarat anchete pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani au anunțat că două dintre victime au decedat pe loc, una la spitalul din Botoșani și a patra la Iași.