TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU. Au fost identificate trupurile celor 18 victime decedate in groaznicul accident

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 12 nov 2020, 08:40

O procedura dificila, atat pentru autoritati, cat mai ales pentru membrii familiilor celor decedati.

Dr. Salem Abdu, medic legist la Institutul National de Medicina Legala a anuntat ca trupurile celor 18 morti repatriate din Muntenegru au fost identificate in cursul zilei de ieri. Potrivit Mediafax, multe dintre cadavre au fost deja ridicate de catre familie si, la cererea familiilor, au ramas unele cazuri care vor fi ridicate zilele urmatoare, in functie de dorinta familiei si de pregatirile lor pentru inmormantare.

Medicul legist a precizat ca la procedura de identificare au participat opt medici legsti, dintre care cinci romani si trei din Muntenegru.
Potrivit lui Salem Abdu, echipa de medici legisti a lucrat aproximativ cinci ore. Medicul a adaugat ca trupurile victimelor prezentau urme de politraumatisme si leziuni grave. "Dar aceasta nu ne-a impiedicat sa le identificam pe toate si procedura a fost incheiata cu succes", a completat dr. Salem Abdu.

Autoritatile romane au eliberat majoritatea certificatelor de deces, unele fiind in curs de redactare, documentele urmand sa fie eliberate pana miercuri dimineata.
Dr. Salem Abdu a incheiat cu mentiunea ca la Institutul de Medicina Legala au mai ramas cinci cadavre ale victimelor care si-au pierdut viata in accidental din Muntenegreu.