Patru români și-au pierdut viața în accidentul din Italia, după ce un autocar cu turiști a căzut de pe un pod! 21 de persoane au murit și 18 sunt rănite

Author: Diana Ghita
Actualizat: 04 oct 2023, 20:57

Accident teribil în Italia

Sursa: Profimedia

Un accident extrem de grav s-a produs între două localități din Veneția, unde un autocar a căzut 30 de metri în gol de pe un pod și a luat foc. MAE a făcut tristul anunț potrivit căruia patru români și-au pierdut viața în cumplitul accident.

În noaptea de 3 octombrie, un autocar plin cu turiști a cazut de pe un pod ce leagă localitățile venețiene Marghera și Mestre. Presa Italiană a transmis că acesta a căzut pe linia de cale ferată după ce a deviat și a rupt parapetul de protecție de pe pod.

UPDATE. Anunțul de ultimă oră vine din partea MAE, care confirmă moartea a patru români în accidentul din Italia.

Ce teorii se vehiculează în jurul tragediei

Cauzele accidentului nu sunt clar stabilite, în jurul lui născându-se mai multe ipoteze. Una dintre ele ar consta în faptul că șoferului, în vârstă de 40 de ani, i s-ar fi făcut rău. Un alt scenariu aduce în prim-plan izbucnirea incendiului înainte ca vehiculul să cadă de pe pasarelă.

Însă, ulterior, această teorie s-a dovedit a fi nulă, după ce salvatorii au adunat mai multe mărturii.

Autobuzul ar fi luat foc după ce a derapat de pe linia de tren și a atins cablurile de electricitate.  

Citește și: Accident grav în Valea Prahovei! O persoană s-a stins din viață și alte trei au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit violent

Autobuzul nu se afla într-o cursă regulată, ci într-una privată, organizată pentru turiștii unei tabere din zonă, care erau transportați către Veneția. 

Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a descris accidentul drept „ o tragedie de proporţii uriaşe”. Până la acest moment, s-a constatat moartea a 21 de persoane, dintre care un adolescent și doi copii. De asemenea, în total sunt 18 persoane rănite, dintre care 5 se află în stare critică, au transmis autoritățile din Italia.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Accident cumplit între un autocar plin de nuntași și un camion! Sunt cel puțin șase morți și peste 40 de răniți

A fost inițiat planul roșu de intervenție

Potrivit celor de la MAE, nu au fost identificați cetățeni români printre victimele tragediei. Însă, până acum, s-a aflat că la bordul autocarului se aflau 6 cetățeni străini, unul de origine germană și 5 ucraineni.

La locul accidentului s-au prezentat 40 de ambulanțe, în urma activării planului roșu de intervenție. Acestea i-au transportat pe cei răniți la spitale din localitățile: Mestre, Treviso, Padova, Dolo și Mirano, conform presei din Italia.

Imediat după aflarea veștii cumplitei tragedii, prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a publicat un mesaj, pe platforma X, prin intermediul căruia și-a exprimat regretele cu privire la decesul celor implicați în accident:

„Îmi exprim cele mai profunde condoleanțe, personale și ale întregului guvern, pentru gravul accident petrecut la Mestre. Gândurile mele sunt la victime, la familiile și prietenii acestora.

Sunt în strânsă legătură cu primarul Luigi Brugnaro și cu ministrul (de interne) Matteo Piantedosi pentru a urmări știrile despre această tragedie”.

Citește și: Tragedie pe un drum din Rădăuți. Patru membri ai unui ansamblu folcloric și-au pierdut viața după ce se întorceau de la un spectacol

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.