Tragedie de Revelion 2022: Un băiat de 12 ani a murit și altul a fost rănit din cauza artificiilor

Author: Andrei Ionescu

Tragedie de Revelion în Olanda din cauza artificiilor

Sursa: pexels.com

Tragedie în Olanda de Revelion 2022. Un băiat de 12 ani a murit şi un altul a fost grav rănit într-un accident cu focuri de artificii.

Anunțul tragediei din Olanda a fost făcut de poliția olandeză vineri. În țară exista o interdicție la nivel național de a folosi artificiile în noaptea de Anul Nou, măsură luată în contextul pandemiei, informează Digi24, citând France Presse.

În momentul tragediei, copiii se uitau la un adult care aprindea focuri de artificii cu un dispozitiv artizanal în Haaksbergen, localitate aflată în estul ţării, în apropiere de graniţa cu Germania. 

Un bărbat a fost arestat în cazul tragediei.

În Olanda se obișnuite în fiecare an să se lanseze focuri de artificii pe străzi şi în grădini, o practică ce provoacă, din nefericire, numeroase răniri. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Tragedie de Revelion 2022: Un băiat de 12 ani a murit și altul a murit din cauza artificiilor

Anul acesta autoritățile olandeze au interzis focurile de artificii pentru al doilea an consecutiv în contextul pandemiei de Covid 19. Măsura a fost luată pentru a fi evitată suprapopularea spitalelor în timpul pandemiei.

În 2019 peste 1.300 de persoane au primit îngriiri în Olanda pentru răni provocate de focurile de artificii. După ce focurile de artificii au fost interzise în 2020 în context pandemic, numărul celor care au primit îngrijiri pentru răni cauzate de focurile de artificii a scăzut cu 70%.