Tragedie evitată la secundă! Un tren care transporta mai multe autoturisme a deraiat de pe șine. S-a activat planul roșu de intervenție

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 13 mar 2023, 09:23

S-a activat planul roșu de intervenție

Sursa: Facebook ImpactNews24 - colaj Kanal D

Un accident feroviar a avut loc astăzi, 13 martie 2023, în Roșiori, județul Teleorman. Un tren care transporta mai multe autoturisme a deraiat de pe șine. S-a activat planul roșu de intervenție.

„În jurul orei 04:00, un apel la 112 anunța un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în judeţul Teleorman, între Roşiorii de Vede si Măldăeni. 

Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la fața locului. Odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirma.

Trenul circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord şi s-a oprit brusc”,  au declarat reprezentanții IGSU.

Accident feroviar în Roșiori. S-a activat planul roșu de urgență 

Conform primelor informații de la locul incidentului, minim 13 persoane au fost rănite după ce mecanicul unui tren a frânat pentru a nu se ciocni de o garnitură de marfă care transporta autoturisme pe ruta Arad-București Nord, care deraiase de pe șine.

Citește și: Cum s-a produs atacul din biserica din Hamburg. Criminalul și-ar fi luat viața, după ce a ucis mai multe persoane

Mai mulți oameni au fost consultați la locul accidentului de echipajele medicale, două persoane fiind duse la spital. Călătorii au fost duși către gara din Roșiorii de Vede cu două microbuze ISU.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Un bărbat și o femeie au ajuns la spital cu traumatisme corporale

„A avut loc o frânare de urgență. Nu a existat impact cu trenul deraiat. S-a activat planul roșu de intervenție, fiind vorba de un tren cu foarte mulți pasageri. Au fost trimise la fața locului mai multe autospeciale de intervenție.

Răniții transportați la spital sunt un bărbat de 46 de ani și o femeie de 30 de ani, bărbatul având traumatism cranio-facial iar femeia, traumatisme minore.

Citește și: Ionuț și-a pierdut viața în dezastrul din Grecia, după ce două trenuri s-au ciocnit mortal. Acesta se întorcea de la examenul auto

Aproximativ 200 de persoane- pasagerii trenului- urmau să fie transportați cu microbuze în stația Roșiorii de Vede pentru a fi preluați de un tren pus la dispoziție de CFR”,  a declarat Adrian Dragomir, reprezentantul ISU Teleorman, relatează stirilekanald.ro.

La acest moment, planul roșu de intervenție este dezactivat.

La ora transmiterii știrii, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.