TRAGEDIE fara sfarsit! Doctorii vorbesc de 50-60 de morti! Specialistii si-au calcat pe inima si au spus adevarul crud: se tem ca multi dintre raniti nu vor supravietui

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 nov 2020, 21:35

“80 de raniti sunt in stare critica si nu putem sa dam un pronostic”, a fost declaratia socanta a ministrului Sanatatii, care i-a ingrozit pe parintii care au copiii in spitale si asteapta vesti bune.

Primul bilant oficial al mortilor din incendiu a fost de 27, chiar in noaptea tragediei. Duminica dimineata, alti doi raniti au pierdut lupta cu viata, numele lor fiind trecute pe lista neagra a mortilor. Aceasta ramane insa deschisa, numarul celor decedati putand creste in orice moment. Declaratiile au fost date de mai multi medici, care au sustinut ca pentru unii dintre ranitii gravi situatia este disperata. Se vorbeste despre posibila dublare a numarului mortilor.


Pe langa arsuri, au aparut si factori agravanti. Au fost intr-un spatiu inchis, au inhalat fum si gaze calde, au aparut arsuri la nivelul traheei, al plamanului. Creste gravitatea si complexitatea. Se produc cianuri si substante toxice foarte grave. Depinde cat te-ai expus la ele. Mai este un factor agravant: traumatismele asociate. Unele persoane au cazut si au fost calcate de altii care incercau sa iasa.
Sunt fracturi de coaste, leziuni toracice, care inrautatesc prognosticul si scad sansele. Unii sunt foarte grav, unii grav. 90 pot sa mearga spre mai bine sau mai rau. Nu inseamna ca ne asteptam la 90 de decese, dar dintre ei unii sunt cu riscuri de a sucomba in timpul tratamentului", a explicat Raed Arafat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”