In jurul pranzului, aparatul a pierdut legatura radio cu baza si a cazut in zona localitatii Posta Calnau, la 5 km de Scoala de Aplicatie. La bordul elicopterului, se aflau patru persoane: trei membri ai echipajului si un student. Cei patru au murit pe loc. Trupurile lor au fost gasite printre resturile aparatului. Misiunea de localizare a epavei a fost una extrem de dificila. Nu se stia cu exactitate locul unde s-a prabusit elicopterul.
Pana la urma, trei autospeciale cu apa si spuma si mai multe ambulante, precum si un echipaj SMURD au reusit sa ajunga la locul accidentului. Bucati din elicopter au fost imprastiate peste tot in zona si inca ardeau cand salvatorii au reusit sa ajunga la locul dezastrului.
Victimele sunt: Mitica Docuz, pilotul care s-a aflat la comanda elicopterului. Avea 46 de ani si o vasta experienta: peste 1700 de ore de zbor.
Comandorul era casatorit si avea doi copii. Maistrul militar, Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor la activ. Era casatorit si avea un copil. Maistrul militar, Catalin Topoliceanu, avea 38 de ani. Zburase si el peste 1100 de ore. A lasat in urma un copil. Stefan Coropetchi era student, in anul intai, la scoala de aplicatie. Avea doar 19 ani.
IAR 316 este un elicopter de antrenament produs de Industria Aeronautica Romana, sub licenta unei companii franceze.
Au fost construite doar 250 de exemplare, dintre care 125 pentru Armata Româna, iar restul au fost exportate in tari precum Pakistan si Angola. Ministerul Apararii Nationale, dar si Parchetul au deschis o ancheta in acest caz. Toate aeronavele de tip IAR 316 B au fost retinute la sol pana la elucidarea cauzelor producerii evenimentului.
Acum doi ani, la Tuzla, in Constanta, 12 militari isi pierdeau viata in cea mai neagra zi din istoria aviatiei militare.
Printre victime s-a aflat comandantul Scolii de Aplicatie de la Boboc, comandorul Nicolae Jianu.