Tragedie în Bacău. Cine sunt cei cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret, în timp ce se scăldau. Doi dintre ei erau frați

Author: Ana Dinu
Actualizat: 02 aug 2021, 12:12
Cinci copii au murit inecati in Siret

Tragedie fără margini în Bacău. Cinci adolescenți, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, și-au găsit sfârșitul în apele tulburi ale râului Siret. S-a aflat și idenitatea celor cinci copii, doi dintre ei erau frați.

Momente cumplite într-o comună din Bacău. Cinci copii s-au înecat în apele răului Siret, în timp se se aflau la scăldat. Doi dintre e fiind frați. Autoritățile au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a salva viețile celor cinci adolescenți, însă a fost fără rezultat.

Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret

Canicula cu care ne confruntăm în ultimele zile i-a îndemnat pe șapte copii să meargă la scăldat în răul Siret.

Din păcate, doar doi dintre ei au reușit să se întorarcă în viață la mal, restul fiind cuprinși de apele învolburate. După mai multe ore de căutări și manevre de resuscitare, autoritățile au declarat decesul celor cinci copii care și-au găsit sfârșitul în râul Siret, din județul Bacău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bacău, polițiștii din localitatea Buhuși au fost sesizaț prin apel la 112 să intervină la locul unui incident.

Aceștea au fost informați că șapte persoane au intrat în Siret să se scalde, iar cinci dintre ei au ieșit la suprafață. Mai multe echipaje de pompieri, poliție și jandarmi au ajuns la fața locului.

Citeste si: Copil de un an, mort după ce s-a înecat cu o bomboană. Familia a reacționat violent față de echipajul SMURD

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

S-a aflat! Cine erau cei cinci copii care s-au înecat în apele tulburi ale Siretului

Cei cinci copii, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, provin din comunele Bahna și Moldoveni, aflate la aproximativ 15-20 de kilometri de locul tragediei. Doi dintre băieți aveau doar 14 ani, unul 17 ani, în timp ce doar unul dintre ei era major, avea 18 ani. S-a aflat că doi dintre adolescenți erau frați.

După primele cercetări de la locul faptei, martorii au dezvăluit că cei cinci copii au format un lanț uman pentru a-i salva pe ceilați doi prieteni ai lor care erau la un pas de înec. În încercarea de a-i aduce pe cei doi la mai, ceea ce le-a și reușit, vâltoarea s-a întețit, iar cei cinci băieți au fost traș la fund.

”Cei cinci au făcut lanț uman ca să-i ajute pe cei doi care se aflau în dificultate. Au reușit să-i salveze pe cei doi, dar au căzut ei în vâltoare și s-au înecat”, ar fi relatat cei prezenți la fața locului.

Citeste si: Clipe de coșmar pentru o familie din Gorj! Copilul, mama și bunicul și-au găsit sfârșitul în Motru. Oamenii din zonă au rămas îngroziți. FOTO

 

Taguri: