Tragedie în Brașov: Doi bărbați de 21 și 40 de ani au murit electrocutați în piscină

Autor: Andrei Costanda

Doi bărbați din Brașov au murit electrocutați în propria piscină

Sursa: Observator News

Doi bărbați, de 21 și 40 de ani, și-au pierdut viața electrocutându-se într-o piscină din Racoș, județul Brașov, după ce unul dintre ei a căzut cu un cablu conectat la curent.

În noaptea trecută, o tragedie cumplită a lovit localitatea Racoș din județul Brașov, când doi bărbați, unul în vârstă de 21 de ani și celălalt de 40 de ani, au fost găsiți morți în urma unui accident tragic.

Cei doi bărbați au murit electrocutați în piscină

Conform primelor informații, aceștia s-au electrocutat într-o piscină, incidentul având loc după ce unul dintre bărbați a căzut în apă cu un cablu electric conectat la curent.

Incidentul a fost raportat autorităților în jurul miezului nopții, când a fost transmis un apel de urgență la Serviciul de Ambulanță Județean Brașov. Imediat după primirea alertei, echipaje de la Serviciul de Ambulanță și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov au fost mobilizate la fața locului. La sosire, echipajele medicale au găsit cei doi bărbați în stare de inconștiență, iar eforturile de resuscitare au început imediat.

Timp de aproximativ o oră, echipajele medicale de urgență au încercat fără încetare să readucă la viață cele două victime. Cu toate eforturile depuse, manevrele de resuscitare au rămas fără succes. Ambii bărbați au fost declarați decedați la fața locului, marcând un moment de tristețe profundă pentru toți cei implicați și pentru comunitatea locală.

Citește și: Invazie de urși pe Transfăgărășan: Numărul apelurilor de urgență s-au dublat în ultima perioadă din cauza incidentelor

Citește și: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament

Citește și: Geta Sterp a pus-o pe mama Geta în fața unei întrebări dificile: „Care e mai harnică, fata sau nora?” Ce a răspuns mama Geta?

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi cu caracter torențial și condiții de grindină și vijelii: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 17 iulie 2024 în țară

Anchetă în curs de desfășurare

După constatarea decesului celor doi bărbați, polițiștii Secției Rurale Hoghiz au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ancheta este condusă sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea. Scopul investigației este de a stabili circumstanțele exacte în care a avut loc acest accident tragic și de a determina dacă a existat vreo neglijență sau deficiență în măsurile de siguranță care ar fi putut preveni decesul celor doi bărbați.

Autoritățile locale și cele medicale și-au exprimat regretul profund pentru pierderea tragică a vieților celor doi bărbați.

Comunitatea locală din Racoș este șocată și profund afectată de această tragedie. Oamenii din localitate și-au exprimat condoleanțele pentru familiile îndoliate și speră ca ancheta să aducă claritate și măsuri care să prevină astfel de incidente în viitor.