Tragedie în Buzău: Un bărbat de 65 de ani a fost găsit mort într-o locuință cuprinsă de flăcări. Greșeala care i-a fost fatală

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 11 sep 2024, 22:52

Pompierii au constatat că locuința era deja cuprinsă de flăcări, ceea ce i-a determinat să acționeze rapid pentru a căuta posibile victime

Sursa: Pexels.com

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost găsit inconștient într-o casă cuprinsă de flăcări în satul Vintileanca, comuna Săhăteni, județul Buzău. Incidentul dramatic a avut loc într-o locuință unde incendiul a izbucnit în bucătărie și s-a extins rapid către pod.

Autoritățile au fost alertate de urgență și echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) s-au deplasat imediat la fața locului. La sosire, pompierii au constatat că locuința era deja cuprinsă de flăcări, ceea ce i-a determinat să acționeze rapid pentru a căuta posibile victime.

Citește și: „Era 80%-90% ars”. Declarațiile cutremurătoare făcute de familia bărbatului care a murit după ce a căzut în jar. Cum s-a petrecut tragedia

Bărbat găsit mort în locuința sa, după izbucnirea unui incendiu

Focul, pornit din bucătărie, s-a extins către podul casei și amenința să distrugă întreaga locuință. Cu toate acestea, bărbatul în vârstă de 65 de ani nu a fost găsit în zona bucătăriei, ci într-o altă cameră a casei.

Deși echipele medicale au început imediat manevrele de resuscitare, acestea s-au dovedit a fi în zadar.

Bărbatul nu a mai putut fi salvat, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul la fața locului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

„Incendiul se manifesta la podul unei locuințe în suprafață de 50 mp. La locul intervenției a fost găsită o victimă inconștientă, fără funcții vitale. Au fost începute manevrele de resuscitare de către echipajul SMURD. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani”, a transmis ISU Buzău.

Cauza decesului rămâne necunoscută

Potrivit fanatik, anchetatorii au observat că, deși locuința era cuprinsă de flăcări, pe corpul bărbatului nu au fost identificate urme de arsuri.

Acest detaliu ridică semne de întrebare cu privire la cauzele reale ale decesului, care rămân încă necunoscute.

„Din primele informații cel mai probabil, persoana a utilizat un mijloc de încălzire situat in bucătăria locuinței, din care a căzut jar peste materiale combustibile ce s-au aprins. Ulterior, incendiul s-a propagat vertical, spre podul locuinței ce a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

Victima nu a fost găsită in camera cu pricina.

Nu ne putem pronunța cu privire la posibila cauza a decesului bărbatului, deoarece acesta nu prezenta arsuri vizibile și nu a prezentat semne vitale la momentul identificării de către pompieri”, au adăugat reprezentanții ISU Buzău.

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.