Militarul care a murit astăzi făcea parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi, unitate din componenţa Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focşani. Tragedia ar fi avut loc în jurul orei 11:30, în poligonul de antrenamente de la Smârdan, iar responsabilii din cadrul MApN urmează să anunţe familia de decesul militarului.
Un militar din Galați a murit în timpul unui exercițiu MApn după ce a fost lovit de un tanc
„Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis premierul Nicolae-Ionel Ciucă, pe Facebook.
Exerciții NATO la care au participat soldați români și americani au avut loc în județul Galați. În jur de 1.600 de soldați au exersat în poligonul din Smârdan, acolo unde au avut loc antrenamentele. În poligonul militar s-au antrenat în jur de 900 de soldați, dintre care 700 erau americani. Exercițiul militar a fost pus la punct încă din luna decembrie și a început în primele zile ale lunii martie.
Americanii participă pentru prima dată la un exercițiu militar pe teritoriul României.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Exerciţiul e o experienţă grozavă, din care am avut de învăţat. Am avut oportunitatea să lucrăm cu tancurile româneşti, cu soldaţii români, dar şi cu alte elemente din armata SUA. Am învăţat mult în tot acest timp”, a declarat Jeffry Kazmi, din armata SUA.
În perioada 14-16 martie, Detașamentul de Apărare Antiaeriană rotația a XI-a, structură făcută de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa”, a fost notat de către o comisie a Comandamentului Forțelor Întrunite, în cadrul exercițiului de repetare a misiunii, care s-a petrecut în Poligonul Bogata.
Citeste si: Zi tristă pentru MApN. Ce se în aceste momente în toate unităţile militare din ţară
Comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, colonelul Traian Scurt, a fost și el prezent la această activitate. Pe toată durata de pregătire a „Gheparzilor Transilvani”, a fost atent la militari şi la nevoile acestora legate de instruirea în condiții cât mai bune, în așa fel încât, la finalul acestei etape de pregătire intensă şi grea, „Gheparzii Transilvani” să poată spună că sunt „Gata pentru misiune”.