Tragedie în Ialomița: Un tânăr de 20 de ani și-a pierdut viața înecat în lacul Iezer

Autor: Andrei Costanda

Echipajele de salvare sosite la fața locului nu au putut decât să declare decesul băiatului.

Sursa: Obiectiv.net

Un tânăr de 20 de ani din județul Ialomița a fost găsit fără viață după ce a fost înghițit de apele lacului Iezer. Salvatorii l-au descoperit după mai bine de o oră de căutări.

În județul Ialomița, o tragedie a zguduit comunitatea locală când un tânăr de 20 de ani a fost găsit înecat în apele lacului Iezer. Evenimentul dramatic s-a petrecut în după-amiaza zilei de luni, în jurul orei 17:20, când autoritățile au fost alertate cu privire la dispariția tânărului în apă.

Tânăr mort în lacul Iezer

În contextul unor temperaturi caniculare care au depășit frecvent 35 de grade în ultimele zile, mulți tineri din România au ales să se răcorească în lacuri sau râuri, adesea în locuri neamenajate pentru înot.

Aceste decizii imprudente au dus la o serie de tragedii în întreaga țară.

Luni, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au primit un apel de urgență privind un tânăr care ar fi căzut în apele lacului Iezer. În scurt timp, la fața locului au ajuns o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă, și o barcă pneumatică. Echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița a fost de asemenea mobilizat pentru a asista la operațiunile de salvare.

După mai bine de o oră de căutări intense, trupul neînsuflețit al tânărului a fost găsit și scos din apă. Medicii prezenți la fața locului nu au putut decât să constate decesul. În urma incidentului, autoritățile au subliniat încă o dată pericolele înotului în locuri neamenajate și au făcut apel la populație să fie prudentă și să evite astfel de situații riscante.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Moartea unui turist german pe insula Creta ridică semne de întrebare: Al șaselea deces înregistrat recent în Grecia

Citește și: Doliu la Hollywood! Tamayo Perry, un celebru actor din „Pirații din Caraibe”, a fost ucis de un rechin în timp ce făcea surf

Val de tragedii la scăldat în ultima perioadă

Această tragedie nu este un caz izolat. În weekendul precedent, două alte tragedii similare au avut loc în Maramureș. Sâmbătă, 22 iunie, doi tineri din localitatea Satulung au pierit înecați într-o baltă. Unul dintre ei, în vârstă de 19 ani, a intrat în apă pentru a se răcori, iar celălalt, în vârstă de 34 de ani, a sărit în apă în încercarea disperată de a-l salva. Din păcate, amândoi au sfârșit tragic.

Aceste incidente tragice din Ialomița și Maramureș aduc în atenție necesitatea educației și conștientizării privind pericolele asociate înotului în locuri neamenajate. În fiecare an, numeroși tineri își pierd viața în astfel de circumstanțe, iar autoritățile încearcă să promoveze măsuri de prevenire și să ofere informații despre siguranța în apă.