Tragedie în lumea muzicii! Un artist a murit la doar 46 de ani

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 iul 2022, 17:55

O veste tragică a întristat admiratorii artistului. Toboșarul și fondatorul trupei Slipknot, Joey Jordison, s-a stins din viață la doar 46 de ani.

Toboșarul trupei Slipknot, Joey Jordison, a murit la doar 46 de ani. Milioane de admiratori sunt în doliu. Vestea a fost dată chiar de familia regretatului artist. 

Formația Slipknot a făcut furori pe scenă în anii `90 datorită stilului lor explicit de violent în care cântau rock.

Joey Jordison a decedat la 46 de ani. Nu se cunoaște nici până la această oră cauza morții artistului.

Singurul lucru cunoscut este că Joey a avut o moarte liniștită și ușoară, în timpul somnului.

„Moartea lui Joey ne-a lăsat un gol în suflet și ne-a întristat. Cei care l-au cunoscut au înțeles inteligența sa, firea sa blândă, inima uriașă și dragostea lui pentru familie și muzică”, au fost declarațiile familiei. Familia artistului a anunțat că înmormântarea va fi privată și, de asemenea, a rugat presa să le respecte această dorință.

Cine era Joey Jordison?

Joey Jordison a fost fondatorul trupei Slipknot și toboșar în perioada de glorie a trupei. A scris, de asemenea, multe hituri cunoscute pentru faimoasa trupă rock. Joey Jordison a copilărit în Des Moines, Iowa și a început să cânte la tobe de la frageda vârstă de opt ani. În 1995, a întemeiat trupa ce avea să devină Slipknot, împreună cu percuționistul Shawn Crahan și basistul Paul Gray.

Citeste si: CITEȘTE: REACȚIA Irinei Loghin după problemele de sănătate ale lui Benone Sinulescu. Ce a spus cântăreața?

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

După ceva timp petrecut în trupă, Joey Jordison a părăsit-o fără să anunțe un motiv oficial, dar s-a scris la vremea aceea că ar fi fost concediat.

Toboșarul a făcut parte și din trupele Murderdolls, Scar the Martyr și Sinsaenum. 

Albumul care i-a propulsat pe cei de la Slipknot a fost „Mate. Feed. Kill. Repeat.”, lansat în ziua de Halloween, în 1996. 

Trupa s-a făcut remarcată prin măștile controversate pe care le purtau pe scenă. Atunci când cânta la tobe, Joey purta o mască albă, cu picățele negre și o coroană de spini. 

Citeste si: Fuego, primul artist din Romania care da lovitura! Ce are de gand sa faca cantaretul care rupe sufletul melomanilor din intreaga tara

La începutul anilor 2000, Slipknot se număra printre cele mai mari trupe de rock agresiv din lume. Au avut o colaborare cu producătorul Rick Rubin la un album din 2004, „Vol. 3: The Subliminal Verses” și au câștigat primul lor premiu Grammy în 2006.