Tragedie în Mehedinți: Un adolescent de 17 ani s-a înecat în apele Dunării

Autor: Andrei Costanda

Un adolescent de 17 ani și-a pierdut viața după ce s-a scăldat în Dunăre.

Sursa: Observator News

Un băiat de 17 ani din Mehedinți s-a înecat în apele Dunării în timp ce încerca să se răcorească alături de un prieten.

O familie din Mehedinți trăiește o tragedie imensă după ce fiul lor, un adolescent de 17 ani, a murit ieri în apele Dunării. Băiatul intrase în apă împreună cu un prieten pentru a se răcori, dar curenții puternici l-au tras sub apă și nu a mai reușit să ajungă la mal. Trupul său a fost găsit de scafandri după trei ore de căutări, la zece metri de locul unde a fost văzut ultima oară.

Un adolescent de 17 ani s-a înecat în Dunăre

Evenimentul tragic s-a petrecut în dreptul localității Șimian, județul Mehedinți. Adolescentul și prietenul său au mers pe malul Dunării împreună cu tatăl băiatului de 17 ani, care intenționa să pescuiască. Deși niciunul dintre adolescenți nu știa să înoate, au hotărât să facă o baie pentru a se răcori. În scurt timp, curenții puternici l-au tras pe băiat sub apă, în ciuda eforturilor disperate ale tatălui de a-l salva.

„Mi-a spus tatăl lui că a intrat o dată, iar apoi: mă înec, mă înec”, a povestit un localnic martor la eveniment.

Specialiștii atrag atenția asupra pericolului reprezentat de apele curgătoare ale Dunării.

„Atâta timp cât apa este curgătoare, nici dacă ești un foarte bun înotător, n-ai ce să cauți să faci baie în astfel de locuri”, a subliniat Dan Răducanu, șeful gărzii de intervenție.

„Aici e apa foarte puternică, e și mare, nu e scăzută. La 15 metri e un prag foarte adânc de două ori cât înălțimea mea”, a spus un alt localnic.

Citește și: Un nou cutremur a zguduit România. Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit seismul de sâmbătă dimineața

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de nerefuzat prezentată de un turist român: „Comanzi orice vrei”

Adolescentul a fost găsit după trei ore de căutări

Echipele de intervenție s-au mobilizat rapid. „Am fost solicitați să intervenim la o persoană înecată în râul Dunărea.

Ne-am deplasat cu trei autospeciale, care au început să efectueze, odată sosiți la locul intervenției, căutări pe luciul apei”, a explicat Dan Răducanu.

Din păcate, după trei ore de căutări intense, scafandrii au găsit trupul neînsuflețit al băiatului, la zece metri de mal.

„Victima a fost găsită decedată evident, după trei ore și ceva de surmensie, nu avea nicio șansă să scape”, a explicat Horia Ene, medic SAJ Mehedinți.

„La o distanță de aproximativ zece metri de mal, la o adâncime de zece metri, a fost găsită persoana, dar aceasta ne mai fiind în viață”, a adăugat Dan Răducanu.

Adolescentul era elev în clasa a IX-a la un liceu din Drobeta Turnu Severin. Acum, părinții săi se pregătesc de înmormântare, în timp ce comunitatea locală este marcată de această pierdere tragică.