Tragedie în Mehedinți: Un TIR a căzut în Dunăre de la 20 de metri înălțime. Șoferul, găsit mort după șapte ore de căutări

Autor: Andrei Costanda

Un TIR a căzut în Dunăre de la o înălțime de 20 de metri, pe un drum dintre Drobeta Turnu Severin și Orșova.

Sursa: Știrile ProTV

Un incident dramatic a avut loc pe drumul dintre Drobeta Turnu Severin și Orșova, unde un TIR a plonjat în Dunăre de la o înălțime de 20 de metri, ducând la decesul șoferului după ore întregi de căutări.

Luni noapte, un TIR a plonjat în Dunăre de la o înălțime de 20 de metri, în zona viaductului Bahna, între Drobeta Turnu Severin și Orșova. Martorii au relatat că vehiculul a intrat în apă cu remorca, urmată de capul tractor, producând o explozie mică la impactul cu apa.

Acțiune pe cont propriu a unui polițist de frontieră

Un polițist de frontieră care locuiește în apropierea viaductului Bahna a fost martor la incident.

Laurențiu Stan, martor ocular, a declarat: „La un moment dat s-a auzit o bubuitură și l-am văzut cum a intrat în apă, întâi remorca și apoi capul tractor. La impactul cu apa a fost o explozie, mică, o flamă, am venit cât am putut de repede”. Stan a ajuns rapid la fața locului cu propria barcă, sperând să îl ajute pe șofer, însă TIR-ul s-a scufundat rapid în apa adâncă de peste 15 metri.

Citește și: Cu ce se ocupa mama lui Radu Mazăre pe vremea lui Ceaușescu. A avut funcții importante

Citește și: Cine este românul care a încasat un milion de euro după ce Real Madrid a câștigat finala Ligii Campionilor

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Bărbatul a fost găsit după 7 ore de căutări

La locul incidentului au sosit echipaje de prim-ajutor și două detașamente de intervenție de la Severin și Orșova, echipate cu două ambarcațiuni. Flavius Iscru de la ISU Mehedinți a declarat: „Intervenim cu două detașamente, Severin și Orșova, cu două ambarcațiuni, de asemenea am solicitat sprijin de la echipajul de scafandri de la ISU Caraș, în continuare efectuăm căutări”.

După ore de căutări intense, echipele de scafandri au reușit marți dimineață să recupereze trupul neînsuflețit al șoferului, un bărbat de 42 de ani din Arad.

Zona în care a avut loc accidentul este cunoscută pentru pericolele pe care le prezintă. Șoferii care frecventează acest tronson au oferit mărturii care subliniază riscurile.

„Azi noapte a fost și ploaie, și vizibilitate redusă, nu a adaptat viteza, e foarte nasol pe aici”, a spus un șofer.

O altă șoferiță a adăugat: „Dintotdeauna a fost o zonă periculoasă, trebuie semnalizat mai bine. În partea asta în Cerna de foarte mulți ani sunt accidente, trebuie făcut ceva”.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului. În paralel, o firmă specializată va încerca să recupereze TIR-ul din apele Dunării. Șoferii locali și autoritățile subliniază necesitatea unor măsuri suplimentare de siguranță pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.