TRAGEDIE in Muntenegru: 19 romani au murit dupa ce autocarul in care se aflau a cazut intr-o prapastie VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:30

18 romani au murit intr-un accident rutier produs in Muntenegru dupa autocarul in care se afla a derapat pe un pod din Zdijelo, in apropiere de manastirea Moraca, si a cazut in gol 40 de metri.

Pasagerii erau romani, majoritatea persoane in varsta, care faceau un circuit turistic Serbia-Croatia-Muntenegru.

 

Drumul care duce de la frontiera dintre Muntenegru si Serbia catre Podgorita si coasta adriatica muntenegreana este ingust si deosebit de periculos.

 

Acesta este la originea unor accidente rutiere frecvente.

 

Traficul este deosebit de aglomerat in timpul sezonului turistic pe acest drum care traverseaza canionul raului Moraca in zona unde s-a produs accidentul.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

In 2006, un tren care circula pe calea ferata paralela cu acest drum a deraiat in localitatea Bioca, situata in apropiere de Grlo, provocand moartea a 47 de persoane.



Soferii aveau experienta de cel putin 10 ani

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Stefan Grigore, care opera autocarul prabusit in Muntenegru, spune ca autovehiculul avea toate verificarile tehnice la zi, iar soferii aveau experienta de cel putin zece ani, fara niciun incident pana acum.

Stefan Grigore a declarat luni ca a aflat de accident duminica in jurul orei 18.30, de la reprezentantii agentiei de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul.


El a spus ca imediat a intrat in legatura cu Politia din Muntenegru, cu ambasadorul roman de acolo si cu MAE, insa pana luni dimineata nu a reusit sa afle numarul de victime.

Grigore a spus ca nu stie nici acum care este starea soferilor. Un reprezentant al firmei va pleca luni la Podgorita pentru a afla detalii de la fata locului.

 

Directorul firmei a explicat ca in cursa erau plecati doi soferi cu experienta de minimum zece ani.

"Noi, ca firma, nu am avut niciun incident pana acum si nici soferii nu stiu sa fi avut vreun incident anterior, nici la locurile de munca anterioare", a adaugat acesta.

 

El a mai spus ca firma face acest traseu din Muntenegru de cel putin 7-8 ori anual, iar unul dintre soferii de pe autocarul respectiv a facut acest traseu de 20 de ori.

 

De asemenea, autocarul avea toate verificarile tehnice facute, nefiind semnalata nicio problema.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.