Tragedie în Munţii Balcani: Un tată şi fiica sa de 11 ani, ucişi de fulger în timpul unei drumeţii. Fiul de 13 ani a alertat autoritățile

Autor: Andrei Costanda

Un bărbat de 47 de ani și fiica sa de 11 ani au fost loviți mortal de fulger

Sursa: PixaBay

Un alpinist experimentat și fiica sa de 11 ani au pierit loviți de fulger în Munţii Balcani din Bulgaria, în timp ce fiul său de 13 ani a reușit să alerteze autoritățile și a fost salvat de un elicopter militar.

O tragedie cutremurătoare a avut loc în Munţii Balcani din Bulgaria, unde un tată și fiica sa de 11 ani și-au pierdut viața după ce au fost loviți de fulger. Incidentul s-a produs în apropiere de vârful Kupena, situat la o altitudine de 2.169 de metri, în timpul unei drumeţii care s-a dovedit fatală din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Un alpinist de 47 de ani și fiica sa de 11 ani au fost loviți mortal de fulger

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, era un alpinist experimentat, cunoscut pentru numeroasele sale ascensiuni montane. Însoțit de cei doi copii ai săi, un băiat de 13 ani și o fată de 11 ani, acesta a plecat într-o excursie montană în Munţii Balcani, fără să prevadă tragedia care urma să se desfășoare.

Potrivit televiziunii de stat BNT, familia se afla în apropierea vârfului Kupena când a început furtuna.

În ciuda experienței sale vaste, bărbatul nu a reușit să evite pericolul, iar un fulger devastator i-a lovit pe el și pe fiica sa. Într-o scenă de coșmar, fiul său de 13 ani a fost martor la această tragedie și a reacționat prompt, alertând serviciile de urgență.

Citește și: Au fost emise primele hotărâri privind recalcularea pensiilor: Deciziile vor ajunge la pensionari în a doua jumătate a lunii august

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu a anunțat un nou val de sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei

Fiul de 13 ani a alertat autoritățile

Băiatul a dat dovadă de o incredibilă prezență de spirit, folosindu-și telefonul pentru a chema ajutorul. Răspunsul nu a întârziat să apară, un elicopter militar fiind trimis rapid în zona accidentului. În ciuda condițiilor meteorologice dificile, echipajul de salvare a reușit să-l recupereze pe băiat și să-l transporte în siguranță.

Serviciile de urgență au confirmat că bărbatul decedat era un alpinist profesionist, dar au subliniat că acesta a ales să se aventureze pe munte într-o zi cu vreme extrem de instabilă, ceea ce a contribuit

la deznodământul tragic. Experții au avertizat încă o dată asupra pericolelor pe care le prezintă drumețiile montane în condiții meteorologice nefavorabile, subliniind importanța de a verifica prognoza meteo înainte de a pleca în astfel de expediții.

Această tragedie subliniază riscurile asociate cu alpinismul și importanța precauțiilor în fața capriciilor naturii. Cu toate că alpinismul este o activitate care poate aduce satisfacții imense și experiențe de neuitat, acesta rămâne totuși periculos, mai ales atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile.

Reacția promptă a băiatului de 13 ani a fost lăudată de către autorități și salvatori, care au apreciat curajul și prezența sa de spirit în fața unei situații atât de traumatizante. În urma acestei tragedii, băiatul a fost transportat la spital pentru evaluări medicale și psihologice, fiind susținut de echipele de intervenție și de rude.

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul