Tragedie in Pakistan. Elicopterul in care se aflau ambasadorul Romaniei si alte 16 persoane s-a prabusit

Editor: Adelina Minulescu Autor: A.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 07:25

Emilian Ion, ambasadorul Romaniei in Pakistan, se indrepta la bordul unui elicopter plin cu diplomati, spre nordul tarii.

Trebuie sa participe la mai multe evenimente. La 300 de kilometri de capitala Islamabad, insa, aparatul de zbor se prabuseste.

17 persoane se aflau in elicopterul de tip MI-17 care a cazut peste o scoala si s-a transformat intr-un morman de fiare in flacari. Potrivit presei locale, martorii dezastrului au spart geamurile in incercarea de a-i salva supravietuitorii. Pentru doi ambasadori si sotiile altor doi diplomati nu s-a mai putut face nimic.

Ambasadorul Filipinelor, Domingo Lucenario si cel al Norvegiei, Leif Larsen, se numara printre cei decedati pe loc. Si-au pierdut viata si sotiile diplomatilor din Malaezia si Indonezia. Lista victimelor ii include si pe cei doi piloti ai elicopterului, impreuna cu un alt membru al echipajului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Emilian Ion  detasat la Islamabad din 2009, a fost dus imediat la un spital din regiune.

La doar cateva minute dupa prabusirea elicopterului, talibanii pakistanezi si-au asumat responsabilitatea pentru tragedie.  Insurgentii au sustinut ca tinta atacului ar fi fost premierul Pakistanului, Nawaz Sharif, aflat intr-o alta aeronava dintr-un grup de 3. De altfel, acesta s-a intors la Islamabad imediat dupa incident.

Pe lista ambasadorilor raniti in urma accidentului se mai afla cel al Poloniei, precum si cel al Olandei, care sunt in stare stabila.

Autoritatile regiunii Gilgit au declarat o zi de doliu, in memoria diplomatilor si militarilor decedati.