Tragedie în râul Buzău: Un tată și fiica sa de 14 ani și-au pierdut viața la scăldat. Băiatul cel mic a fost salvat în ultimul moment

Autor: Andrei Costanda

Un tată și fiica sa de 14 ani și-au pierdut viața în râul Buzău

Sursa: Observator News

Un tată și fiica lui de 14 ani și-au pierdut viața în râul Buzău, în timp ce băiatul cel mic al familiei a fost salvat în ultima clipă.

O tragedie fără margini a zguduit comunitatea locală seara trecută, când un tată de 36 de ani și fiica sa de 14 ani au sfârșit înecați în apele râului Buzău. Incidentul a avut loc într-o zonă a râului unde adâncimea apei depășește patru metri, transformând un moment de răcorire într-o nenorocire.

Tatăl a reușit să-l salveze pe fratele mai mic

Fata de 14 ani a fost prima care a intrat în apă, urmată de fratele ei mai mic.

Aproape imediat, ambii copii au început să dea semne de înec. Tatăl, alarmat de situație, a sărit fără ezitare în apă pentru a-i salva. Din fericire, a reușit să-și recupereze fiul cel mic și să-l aducă în siguranță pe mal. Cu toate acestea, în încercarea sa disperată de a-și salva și fiica, bărbatul a fost prins de curenți și a dispărut în apele râului, alături de fiica sa.

Martorii oculari au descris scena cu groază.

„Se vedeau un cap şi o mână şi după nu s-a mai văzut. Şi după au strigat toţi: Se îneacă, se îneacă, a venit lumea pe aici şi a sunat un prieten la salvare”, a povestit un băiat prezent la fața locului. Strigătele de ajutor și disperare au alertat rapid autoritățile, iar zona a fost imediat împânzită de echipe de salvare, inclusiv medici și pompieri.

Citește și: Prețul carburanților pentru ziua de luni, 15 iulie 2024: Cât costă un litru de benzină și unul de motorină în România?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe care acum nu le-ar mai accepta. „Contractele alea nu aveam nicio valoare juridică.”

Citește și: A murit actrița Shannen Doherty cunoscută drept Brenda din „Beverly Hills 90210”: Aceasta suferea de cancer

O altă tragedie a avut loc cu doar câteva ore înainte

Cu ajutorul ambarcațiunilor și al scafandrilor, salvatorii au început căutările.

„După o oră și jumătate, aproximativ, au fost găsite ambele persoane”, a declarat sublocotenentul Robert Aioanei, locțiitor șef la ISU Buzău.

Din păcate, eforturile echipelor de intervenție de a-i resuscita pe cei doi au fost zadarnice.

„Am încercat să facem manevre de resuscitare, în jur de o oră, nu au răspuns pozitiv din păcate. Victimele nu au putut fi salvate...”, a precizat Cristinel Corbu, asistent la Ambulanță.

Această tragedie a avut loc doar la câteva ore după un alt incident mortal în apele râului Buzău, unde un bărbat de 50 de ani și-a pierdut viața în timp ce se scălda.

În ambele cazuri, intervențiile rapide ale echipelor de salvare nu au fost suficiente pentru a preveni pierderea de vieți omenești.

Râul Buzău, cunoscut pentru adâncimile sale periculoase și curenții puternici, a devenit în ultima vreme scena unor tragedii repetate, ridicând semne de întrebare cu privire la măsurile de siguranță necesare pentru a preveni astfel de incidente.