Tragedie în Sadova Nouă: Fetiță de 10 ani în stare gravă după ce a fost spălată cu o soluție pentru deparazitarea animalelor de mama sa

Autor: Andrei Costanda

O fetiță de 10 ani se află în stare gravă internată la Spitalul de Copii din Timișoara după ce a fost spălată cu soluție de animale de mama sa.

O fetiță de 10 ani din Sadova Nouă este în stare gravă la spital după ce mama ei a folosit o soluție pentru deparazitarea animalelor pentru a o spăla, încercând să scape de purici, ceea ce a dus la deschiderea unor anchete de către autorități.  

O fetiță de 10 ani din Sadova Nouă, județul Caraș-Severin, se află în stare gravă la spital după ce mama ei a folosit o soluție pentru deparazitarea animalelor pentru a o spăla, încercând să scape de purici. Incidentul a avut loc când femeia a aplicat soluția atât pe copilă, cât și pe cei doi frați ai acesteia.

Fetița se află în stare gravă la spital

În scurt timp, copiii au început să se simtă rău, iar starea fetei de 10 ani s-a deteriorat rapid, necesitând transferul la Spitalul de Copii din Timișoara.

Conform relatărilor tatălui, inițial fata a acuzat dureri de cap, iar ulterior a început să se simtă din ce în ce mai rău.

„Pe fată a durut-o puțin capul. M-am dus la ea, am zis că s-a liniștit.

M-a sunat soția și a zis că nu poate să vorbească. Am sunat la salvare, de acolo am adus-o aici la Caransebeș.”
, a povestit tatăl fetiței.

În urma apelului la 112, fetița a fost transportată la spitalul din Caransebeș, de unde a fost transferată de urgență la Timișoara datorită agravării stării de sănătate. Fratele fetei a prezentat simptome similare, dar s-a mai liniștit după ce i-au fost administrate ceaiuri și pastile.

Citește și: Trandafirata devine tot mai populară pe rețelele sociale. Rețeta simplă cu care să înlocuiți socata

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Amalia Lică a obținut patru medalii de aur la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică pentru România

Protecția Copilului s-a sesizat

Poliția și inspectorii de la Protecția Copilului au deschis anchete pentru a investiga circumstanțele în care s-a produs incidentul. Părinții susțin că nu este prima dată când au folosit această soluție, cumpărată de la o farmacie veterinară, crezând că este sigură pentru utilizare pe oameni.

„Nu este pentru prima dată când am dat în cameră sau pe copii.

De la farmacia veterinară a zis că se poate da și cu asta.” a explicat tatăl.

Totuși, localnicii sunt șocați și nu înțeleg de ce femeia a apelat la o astfel de metodă, mai ales că soluția este cunoscută pentru potențialul său periculos, chiar și pentru animale.

„Nu știu ce a fost în mintea lor. Că anul asta a fost periculoasă și pentru animale.

Care au făcut doza, au pus un pic mai tare.”, a comentat o localnică.

Medicii sunt rezervați în privința prognosticului pentru fetița de 10 ani, care se află în stare critică. Situația tragică a scos la iveală și alte cazuri similare, în care părinții, din lipsă de informare sau din dorința de a economisi bani, au folosit substanțe toxice destinate animalelor pe copii, cu consecințe grave asupra sănătății acestora.

Acest caz tragic subliniază necesitatea educației și informării corecte privind utilizarea produselor chimice și riscurile asociate acestora. Autoritățile îndeamnă părinții să evite utilizarea soluțiilor veterinare pentru oameni și să se adreseze medicilor pentru recomandări sigure și adecvate. Ancheta în curs va stabili responsabilitățile și va decide eventualele măsuri legale împotriva celor implicați.