Tragedie în Sălaj: Două minore au murit arse în propria casă. Părinţii se aflau la un botez

Author: Laura Macovei
Actualizat: 16 ian 2024, 08:33

Tragedie în Sălaj: Două minore au murit au murit arse în propria casă. Părinţii se aflau la un botez

Sursa: ISU Bucovina

Autoritățile din Jibou au demarat o anchetă penală în urma tragediei din Cuceu, unde două surori minore, în vârstă de 9 și 12 ani, au pierit într-un incendiu devastator. Pompierii au intervenit prompt, însă fetele, lăsate singure în casa inundată de fum, nu au avut nicio șansă de scăpare.

Incendiul, care a fost semnalat de vecini după căderea întunericului, a cuprins locuința în absența părinților, aflați la o petrecere de botez. Conform primelor informații, focul ar fi pornit de la soba din casă, iar cele două surori au fost găsite în camera unde a izbucnit incendiul, având arsuri pe aproape 80% din suprafața corpului.

Fetițele nu au mai avut nicio șansă

Cele două minore au fost lăsate singure acasă, iar când s-au întors, părinții nu le-au mai găsit pe cele două în viață. 

Tragedia ridică întrebări cu privire la responsabilitatea părinților și la măsurile de siguranță în absența lor. O comisie de anchetă ar putea analiza dacă au fost îndeplinite normele de siguranță în locuință și dacă există eventuale neglijențe care au contribuit la producerea dezastrului.

Citește și: Incendiu cu degajări mari de fum în zona dintre Gara Basarab și Podul Grant din București! Pompierii au intervenit de urgență

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ce au transmis autoritățile

Pompierii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a le salva pe cele două copile din ghearele focului. Acestea prezentau arsuri pe 80% din suprafața corpului. 

Citește și: Ipoteză șocantă în cazul femeii care și-a aruncat bebelușul pe geam. Ce spune tatăl micuțului decedat, acuzat că și-ar fi închis soția în casă

„Pompierii au fost solicitați duminică seara, la ora 20.42, prin apel la numărul unic de urgență 112. La fața locului s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Secției Jibou: o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD (o ambulanță B2 și o autospecială cu medic) încadrate cu 9 pompieri, respectiv o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin degajare mare de fum în interiorul locuinței.

Două minore (de 9 ani, respectiv de 12 ani) au fost găsite de echipajele de pompieri și au fost evacuate din locuință. Ele au suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului, iar din nefericire, a fost declarat decesul acestora de către medicul aflat la fața locului ”, se precizează în informare. Ancheta ISU va stabili cu exactitate cauza producerii incendiului, scrie  salajeanul.ro.

În paralel cu investigația penală, este posibil să se lanseze și o campanie de conștientizare a importanței măsurilor de siguranță în locuință, cu accent pe situațiile în care copiii rămân nesupravegheați. Această tragică pierdere ar putea fi o conștientizare a comunității locale, pentru a se feri de astfel de evenimente dureroase în viitor.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.