Tragedie în Sălaj: O fetiță de 3 ani a murit, iar sora ei se află în spital după ce au fost spălate cu o soluție pentru deparazitarea oilor

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 21 iun 2024, 20:14

Tragedie în Sălaj: O fetiță de 3 ani a murit, iar sora ei se află în spital după ce au fost spălate cu o soluție pentru deparazitarea oilor

Sursa: Facebook

O fetiță de numai 3 ani dintr-o comună din Sălaj a decedat, iar sora ei în vârstă de 8 ani este internată în spital, după ce părinții le-au spălat cu o soluție folosită pentru deparazitarea animalelor.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a investiga circumstanțele acestui incident tragic.

O fetiță de 3 ani a murit după ce a fost spălată cu soluție pentru deparazitarea oilor

O fetiță de numai 3 ani dintr-o comună din Sălaj a decedat, iar sora ei în vârstă de 8 ani este internată în spital, după ce părinții le-au spălat cu o soluție folosită pentru deparazitarea animalelor,  scrie Observator.

Citește și: Clipe de cosmar pentru o familie din Vaslui: doi copii au ajuns in pragul mortii dupa ce s-au intoxicat cu o solutie pentru combaterea puricilor!

Substanța utilizată în acest caz este extrem de periculoasă și poate fi fatală chiar și atunci când este folosită extern, inhalată sau ingerată. Copiii, în mod special cei nesupravegheați, nu conștientizează pericolul reprezentat de aceste substanțe.

Mai multe cazuri similare

Acesta nu este un caz izolat. La începutul săptămânii, un copil de 7 ani din Botoșani a murit lângă tatăl său, fiind bolnav de pneumonie și inhalând vaporii unei substanțe similare. Două surori însărcinate sunt în comă la spital după ce s-au spălat cu aceeași substanță toxică.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Luna trecută, cinci frați din Constanța, cu vârste între 3 și 15 ani, au ajuns în stare extrem de gravă la spital după ce mama lor i-a spălat cu o substanță toxică folosită pentru deparazitarea animalelor. În martie, un băiețel de 2 ani din Dolj a murit de ziua lui, după ce a băut o substanță pentru deparazitarea oilor, confundând-o probabil cu laptele.

În februarie, o fetiță de 3 ani din Iași a murit după ce mama ei a spălat-o pe cap cu o soluție toxică pentru animale.

Citește și: Tragedie în Sadova Nouă: Fetiță de 10 ani în stare gravă după ce a fost spălată cu o soluție pentru deparazitarea animalelor de mama sa

Aceste tragedii subliniază pericolul extrem pe care îl reprezintă substanțele destinate deparazitării animalelor atunci când sunt lăsate la îndemâna copiilor.

Părinții trebuie să fie extrem de conștienți de riscurile implicate și să ia măsuri pentru a preveni astfel de incidente tragice în viitor. Astfel de produse trebuie să fie depozitate în locuri sigure, departe de accesul copiilor, și utilizate doar conform instrucțiunilor stricte ale producătorilor.