Tragedie în Ucraina: Un soldat a început să tragă în colegii lui! Sunt cel puțin 5 morți și alți 5 răniți!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 27 oct 2022, 05:15

Un soldat ucrainean și-a împușcat colegii cu o armă AK47

Sursa: pexels.com

Un soldat a deschis focul asupra colegilor săi de la o fabrică de rachete din estul Ucrainei, omorând cel puțin 5 persoane și rănind alte 5.

După atac, soldatul a fugit, dar a fost prins de către polițiști la câteva ore de la începerea căutărilor, informează biziday.ro. Avea asupra sa aceeași armă cu care a tras în colegii săi.

Atacul comis de soldatul de 20 de ani a avut loc în jurul orei 4 dimineața. Soldatul a împușcat mortal cinci soldați și a rănit alți cinci cu o pușcă AK47.

Ministerul ucrainean de Interne a anunțat că atacul s-a produs pe teritoriul uzinei Yuzhny Yuzhmash, o companie de stat cunoscută în Ucraina pentru producția de rachete și echipamente spațiale din regiunea Dnipropetrovsk. Orașul Dnipropetrovsk (Dnipro) se află la 250 de kilometri de Donetsk.

22 de soldați erau de pază în momentul atacului. Doi soldați au reușit să fugă și să contacteze autoritățile. Printre cele 10 victime ale atacului s-a aflat și o femeie soldat, ea fiind printre cei decedați, a precizat Ministerul de Interne din Ucraina.

Înainte să fie prins atacatorul fusese văzut ultima oară în apropierea Colegiului Rocket and Space, cu echipament de camuflaj. 

Citeste si: Germania susține România și trimite avioane de luptă! Ce declarații a făcut Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei: „Suntem foarte îngrijorați de situația actuală”

Ucraina, în conflict major cu Rusia

Ucrainenii se confruntă cu un conflict major cu Rusia.

Potrivit presei internaționale, rușii au masat circa 130.000 de soldați la granița cu Ucraina.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că, cel mai probabil, Vladimir Putin va lua decizia de a ataca Ucraina.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Nu sunt atât de convins că știe ce vrea să facă, bănuiesc că va ataca, trebuie să facă ceva”, a declarat președintele american Joe Biden.

„Încearcă să-și găsească locul în lume între China și Occident. Nu a văzut niciodată sancțiuni precum cele pe care am promis că le vom impune dacă atacă.

Dacă fac cu adevărat ceea ce sunt capabili să facă cu forțele adunate la graniță, va fi un dezastru pentru Rusia dacă va invada în continuare Ucraina. Aliații și partenerii noștri sunt gata să impună costuri severe și semnificative împotriva Rusiei și economiei sale", sublinia președintele american.

Un general ucrainean, Oleksandr Pavliuk, comandantul Operațiunii Forțelor Comunale (JFO) ale Ucrainei din Donbass, a avansat și o dată a posibilei invazii a Rusiei în Ucraina, 20 februarie.

„Printre diverse scenarii, 20 februarie este marcată ca o potențială dată de începere a invaziei. Atunci se termină Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar președintele Putin e dornic să-i atragă pe chinezi de partea sa.

De aceea ar putea să nu vrea să păteze evenimentul. De asemenea, momentul marchează sfârșitul exercițiilor comune ruso – belaruse, de la granița cu Ucraina”, a spus generalul Oleksandr Pavliuk într-un interviu pentru The Times.

Citeste si: Nu va exista niciun război între Rusia și Ucraina! Lidia Fecioru: „Nu va fi niciun război. Putin nu vrea NATO în coasta lui, vrea doar să nu pună nimeni stăpânire pe bogăţiile Ucrainei”