Tragedie într-o localitate din județul Bacău! O întreagă familie și-a găsit sfârșitul sub șinele de tren, după ce tatăl nu s-a asigurat

Author: Diana Ghita
Actualizat: 17 iul 2023, 10:46

Doi părinți și fetițele lor au murit într-un accident de tren la Orbeni, Bacău

Sursa: observatornews.ro

Patru persoane, părinții împreună cu cei doi copii, au decedat duminică în urma unui accident feroviar în care au fost implicați. Tragedia s-a produs în localitatea Orbeni, din județul Bacău.

Cele patru victime, părinții și cele două fete, se aflau în mașina personală când a avut loc accidentul. Aceasta a fost spulberată de tren.

Citește și: ,,Nu suntem veșnici! Viața omului este ca un vis!" Preotul Atanasie Tănăsache Costea a fost implicat într-un accident care i-a curmat viața

Mai multe trenuri au fost oprite temporar

Trenul mergea pe direcția Suceava-București. Traficul feroviar a fost blocat în zonă, în urma accidentului, iar trei trenuri de călători au fost oprite în stații până la deblocarea căii ferate. Între Orbeni şi Sascut traficul feroviar a fost reluat la ora 17:40.

,,La ora 17:30 s-a reluat traficul feroviar între halta de mişcare (Hm) Orbeni şi Hm Sascut, pe ambele fire de circulaţie, după ce trenul IR 1754 a lovit duminică, în jurul orei 15:21, un autoturism aflat pe trecerea la nivel cu calea ferată, dotată cu semnalizare automată (SAT), iar în urma impactului au rezultat patru

victime"
, conform CFR.

Mașina familiei a fost spulberată de tren după ce șoferul, în vârstă de 34 de ani nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată. El era în autoturism împreună cu soția, în vârstă de 34 ani și cele două fiice de 7 și, respectiv, 10 ani. Nu s-a mai putut face nimic pentru ei, căci cei patru au murit pe loc din cauza leziunilor care nu erau compatibile cu viața.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

La locul evenimentului s-au trimis pentru intervenţie două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe SAJ.

,,Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Orbeni, în urma unui apel care anunța faptul că un autoturism a fost lovit de tren.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ. În urma impactului au rezultat patru victime, pentru care, din nefericire, s-a declarat decesul", au susținut reprezentanții ISU Bacău.

Citește și: Decizie definitivă în cazul accidentului provocat de Culiță Sterp! Artistul a scăpat de măsurile preventive: „Am avut pile la Dumnezeu”

Mecanicul garniturii este cercetat pentru ucidere din culpă

În urma accidentului feroviar, poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Respectivul dosar a fost deschis pentru mecanicul locomotivei, care a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice.

,,Astăzi (ieri n.r.), în jurul orei 15.30, polițiștii băcăuani au fost sesizați prin 112, de către mecanicul de pe locomotiva trenului de persoane, Suceava-București, despre faptul că a intrat in coliziune cu un autoturism care nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu cale ferată, prevăzută cu indicator.

Din impact au rezultat 4 victime, 2 adulți și 2 copii. Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Feroviare efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă", a transmis poliția din Bacău.

Citește și: ,,Unde ești, măi tată măi? De ce m-ai lăsat așa, viața mea?" Moartea unui muncitor român strivit pe un șantier din Italia a lăsat o întreagă familie în lacrimi