Tragedie la Clubul de Canotaj Orșova: Un adolescent de 14 ani a murit electrocutat în timp ce se juca

Autor: Andrei Costanda

Un adolescent de 14 ani a murit electrocutat la Clubul de Canotaj Orșova.

Sursa: Pixabay

O joacă nevinovată s-a transformat într-o tragedie pentru un adolescent pasionat de canotaj, care a murit electrocutat la Clubul de Canotaj Orșova.

Un incident tragic a avut loc la Clubul de Canotaj Orșova, unde un adolescent de 14 ani, originar din județul Botoșani, și-a pierdut viața în urma unui șoc electric. Băiatul, care se mutase la Orșova pentru a-și urma pasiunea pentru canotaj, se juca împreună cu alți colegi de la club când a avut loc incidentul fatal.

Echipajul medical nu a mai putut face nimic

În timpul unui joc de-a v-ați ascunselea, adolescentul s-a ascuns în camera tehnică a Complexului Sportiv, unde a intrat în contact cu un panou electric. În ciuda eforturilor colegilor săi de a solicita ajutor, echipajele de salvare nu au reușit să ajungă în timp pentru a-i salva viața.

Daniela Înțeleptu, purtător de cuvânt al ISU Mehedinți, a declarat: „Un echipaj din cadrul detașamentului de pompieri Orșova a acționat pentru extragerea unei persoane căzute pe tabloul electric.”

Din păcate, pentru adolescent, șocul electric a fost fatal.

Zenaida Jugravu, purtător de cuvânt al SAJ Mehedinți, a adăugat: „Au găsit un adolescent în vârstă de 14 ani, carbonizat, leziunile fiind incompatibile cu viața.” Aceasta a subliniat gravitatea leziunilor suferite de băiat, care nu au lăsat nicio șansă de supraviețuire.

Gabriela Ciocioană, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinți, a precizat că trupul neînsuflețit al adolescentului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie.

„Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului”, a spus aceasta.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citește și: Cine este femeia găsită moartă într-o remorcă, în Oradea. Henriett Toth avea 31 de ani și a avut parte de un sfârșit crunt

Citește și: Incendiu la centrala Cernavodă! Pompierii s-au confruntat cu degajări mari de fum, iar angajații au fost evacuați rapid

Reprezentanții complexului sportiv au refuzat să facă declarații

În ciuda încercărilor de a contacta reprezentanții Complexului Sportiv pentru un comentariu, aceștia au refuzat să facă declarații privind incidentul. Responsabilii ar fi trebuit să asigure siguranța camerei tehnice, însă lipsa unor măsuri de protecție adecvate a dus la această tragedie.

Cazul este în prezent investigat de criminaliști pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul și pentru a identifica eventualii vinovați.

Se așteaptă ca rezultatele investigației să aducă mai multă claritate și să stabilească măsurile necesare pentru a preveni astfel de tragedii pe viitor.

Acest incident subliniază importanța asigurării unui mediu sigur pentru tinerii sportivi și nevoia de măsuri stricte de securitate în toate facilitățile sportive. Tragedia de la Orșova servește ca un avertisment dureros și ca un apel la responsabilitate pentru toate instituțiile similare.