Tragedie la Mamaia! Trei persoane și-au găsit sfârșitul în valurile Mării Negre

Author: Diana Ghita

Trei turiști au murit înecați în valurile Mării Negre

Sursa: Pexels.com

Sejurul pe litoral a avut un final tragic pentru trei turiști care petreceau, în stațiunea Mamaia, zilele libere din minivacanța de Sfânta Maria.

Cei trei turiști care au murit înecați, au fost scoși din mare alături de alte două persoane care au scăpat cu viață.

Citește și: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

Ce s-a întâmplat astăzi, în stațiunea Mamaia

Oamenii au fost surprinși de curenții violenți și purtați rapid de valuri în adâncul mării.

Toate cele 5 persoane au fost scoase din apă de către oamenii de pe plajă, care au făcut un lanț uman. 

„Au intrat, s-au aventurat în mare, au intrat cu colacul și ușor, ușor i-au luat valurile, am dat o mână de ajutor, am făcut un lanț de oameni și apoi nu am mai putut, am legat unul acolo la al patrulea stâlp și apoi ne-am retras să nu ne înecăm și noi.”, 

a declarat un martor, pentru stirileprotv.ro

Conform celor de la ISU, în urma intervenției imediate a salvamarilor, a martorilor și a echipajelor de salvare, cei 5 au fost scoși repede din apă. Mai apoi, salvatorii a depus eforturi susținute pentru a-i resuscita.

Sub privirile tuturor celor de pe malul mării, echipa de salvare a încercat timp de zeci de minute să le salveze viețile turiștilor.

Cu toate acestea, pentru 3 dintre ei medicii nu au mai putut face nimic, declarând decesul.

Celelalte două persoane erau conștiente, însă au fost preluate de către paramedici pentru a li se efectua investigații suplimentare la spital.

De asemenea, un alt turist din Mamaia a fost scos din valuri, după ce s-a avântat astăzi în larg, iar acum este ținut sub observație, de către medici.

Tot astăzi, 14 august, un alt om s-a înecat în stațiunea Mamaia. Acesta se afla pe plaja Riviera, în jurul amiezii, când a fost, și el, tras în larg de către curenții puternici. La scurt timp după ce a fost scos din apă, la fața locului s-a deplasat un elicopter SMURD. Victima respira, însă era în stare de inconștiență în momentul în care a fost preluată de către echipajul de pe elicopter pentru a fi transportată la spital.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cum și-a pierdut un bărbat viața în apele din Mamaia! Intrase să înoate dis de dimineață, când salvamarii nu erau prezenți

Salvamarii și autoritățile atrag atenția turiștilor

Marea Neagră va fi învolburată și în zilele ce vor urma, așa că salvamarii avertizează oamenii să nu se aventureze în valurile mării.

În acest sens, va fi arborat steagul roșu până la jumătatea acestei săptămâni, scrie stirileprotv.ro.

De asemenea, autoritățile îi atenționează pe cei ce vizitează litoralul să se informeze despre condițiile de înot și să ia în serios recomandările salvamarilor, mai ales după evenimentele care au avut loc în această zi, la mare.

„Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor. Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc", avertizează IGSU.

Totodată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță faptul că:

„În ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăși victime. Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor, a martorilor și a echipelor de salvare a fost promptă și victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndurerați să vă informăm că trei dintre acestea și-au pierdut viața.

Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor".

Citește și: Curenții Rip: Pericolul din Marea Neagră. Cum te poți feri de aceștia?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.