Tragedie la Păltiniș: Un turist străin de 20 de ani și-a pierdut viața după ce ATV-ul în care era pasager a căzut într-o prăpastie de 100 metri

Autor: Andrei Costanda

Un turist străin a fost implicat într-un accident cu ATV-ul

Sursa: Salvamont Păltiniș

Un tânăr cetățean străin a murit într-un accident cumplit în stațiunea Păltiniș, după ce ATV-ul în care se afla a căzut într-o prăpastie de 100 de metri.

Un accident tragic s-a petrecut luni în stațiunea Păltiniș, județul Sibiu, în urma căruia un tânăr turist de 20 de ani și-a pierdut viața. Acesta se afla ca pasager într-un ATV care, din nefericire, a ieșit de pe traseu și a căzut într-o prăpastie adâncă de 100 de metri.

Șoferul a reușit să se salveze la timp

La momentul producerii accidentului, vehiculul era condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Sibiu.

Din primele informații, se pare că acesta a pierdut controlul ATV-ului în timp ce se deplasau pe un traseu montan, iar vehiculul s-a îndreptat cu viteză către marginea prăpastiei. Într-un gest disperat, bărbatul a reușit să sară din ATV înainte ca acesta să se prăbușească în gol, salvându-și astfel viața.

Din păcate, tânărul turist nu a avut aceeași șansă. El a rămas captiv în vehicul, care s-a prăbușit într-o prăpastie de aproximativ 100 de metri adâncime.

Autoritățile au fost alertate imediat, iar la fața locului au intervenit echipe de pompieri, Salvamont, Serviciul de Ambulanță Județean și jandarmi montani pentru a încerca să-l salveze pe tânărul aflat în pericol.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță caniculă în vestul României: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 14 august 2024, în restul regiunilor

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Citește și: O persoană decedată și alte 26 rănite după cutremurul din Siria. Seismul a avut o magnitudine de 5,5

Pasagerul a fost recuperat, dar nu a supraviețuit

Salvatorii au reușit să-l găsească rapid și să-l scoată din râpă. Tânărul a fost găsit inconștient și a primit îngrijiri medicale de urgență chiar la fața locului.

Starea sa gravă a necesitat transportul de urgență cu un elicopter SMURD către Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu. Din păcate, în urma rănilor severe suferite, tânărul a intrat în stop cardio-respirator, iar eforturile medicilor de a-l resuscita au fost în zadar. El a fost declarat decedat la scurt timp după sosirea la spital.

Incidentul a fost însoțit de un alt pericol iminent. În timpul căderii ATV-ului, s-a produs un incendiu care a cuprins rapid vegetația din jurul locului accidentului.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările violente, împiedicând astfel extinderea incendiului și limitând pagubele produse.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului. Pe numele șoferului ATV-ului, bărbatul de 54 de ani din Sibiu, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, conform informațiilor transmise de autorități.