Tragedie la Paris: Un mort și șase răniți după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 18 iul 2024, 11:39

Un accident violent în Paris s-a soldat cu decesul unei persoane și rănire gravă a altor șase

Sursa: PixaBay

Un incident tragic a avut loc miercuri seară la Paris, în arondismentul 20, când o mașină a intrat pe terasa unei cafenele, provocând un deces și rănind alte șase persoane.

Miercuri, în jurul orei 19.30 (17.30 GMT), pe terasa cafenelei Le Ramus, situată în apropierea celebrului cimitir Père-Lachaise din arondismentul 20 al Parisului, o mașină a intrat violent în grupul de oameni aflați acolo.

O persoană și-a pierdut viața și alte șase au fost rănite în urma accidentului violent

Evenimentul a avut loc cu doar nouă zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Paris, sporind îngrijorările legate de siguranța publică.

Conform informațiilor furnizate de surse din poliție și Parchetul din Paris, bilanțul incidentului este tragic: o persoană a decedat, iar șase persoane au fost rănite. Dintre acestea, trei se află în stare gravă, în timp ce alte trei sunt stabile.

Autoritățile au intervenit rapid la locul incidentului. Șoferul vehiculului implicat a fost imediat arestat și plasat în arest, fiind acuzat de „omor involuntar, vătămare corporală involuntară și punere în pericol a vieții”. În acest moment, ipoteza principală a anchetatorilor este cea a unui „accident rutier”, deși investigațiile continuă pentru a

clarifica toate circumstanțele.

Parchetul din Paris a confirmat că există o singură arestare în acest caz, cea a șoferului. De asemenea, nu s-a stabilit încă dacă în vehicul se afla un pasager în momentul incidentului. Cu toate acestea, surse din poliție și anchetatori au sugerat mai devreme că o persoană, posibil pasagerul mașinii, a fost arestată și că aceasta a fost testată pozitiv la alcool și stupefiante.

Citește și: Betty Salam, mesaj dureros după despărțirea de Cătălin Vișănescu: „Am obosit” Ce își dorește vedeta cel mai mult în aceste momente

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Alin Oprea, dezvăluiri dureroase despre tatăl său: „Tatăl meu nu a venit nici măcar la nașterea mea, să mă vadă sau să semneze în locul acelei liniuțe din buletin, care m-a durut.”

Citește și: Adevăratul motiv pentru care bărbatul din Vaslui ar fi fost omorât și băgat în valiză: „L-am băgat în troller pentru că...”

Clipele de panică descrise de un martor

Martorii oculari ai incidentului au descris scene de haos și panică imediat după ce mașina a intrat pe terasa cafenelei.

„A fost un zgomot puternic și, dintr-o dată, oameni au început să strige și să fugă în toate direcțiile”, a declarat un martor.

„A fost o scenă terifiantă. Nimeni nu știa ce se întâmplă.”, a mai transmis acesta.

Incidentul survine într-un moment de maximă atenție pentru autoritățile pariziene, cu doar câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice. Măsurile de securitate au fost deja intensificate în oraș, iar acest incident adaugă presiune suplimentară asupra forțelor de ordine.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a transmis un mesaj de încurajare pentru familia victimelor și a promis că autoritățile vor face tot posibilul pentru a asigura siguranța cetățenilor și a vizitatorilor în timpul evenimentelor olimpice.

„Suntem profund întristați de tragedia care a avut loc în această seară în arondismentul 20, în urma căreia o persoană și-a pierdut viața și șase au fost rănite. Gândurile mele sunt alături de familiile afectate, facem tot posibilul pentru a clarifica circumstanțele și a asigura siguranța tuturor. Rămânem uniți și vigilenți în fața acestor momente dificile.”, a transmis edilul.