Tragedie la scăldat: Trei băieți din Suceava și Timiș au fost înghițiți de apele învolburate ale râurilor

Author: Andrei Costanda

Cel mai mic dintre copii încă nu a fost găsit, căutările continuă.

Sursa: Observator News

O zi de vară s-a transformat într-un coșmar pentru familiile a trei copii care și-au pierdut viața în apele râurilor din Suceava și Timiș.

În orașul Liteni din județul Suceava, o zi caldă de vară a luat o întorsătură tragică pentru un copil de doar 10 ani. Din dorința de a se răcori, băiatul a plecat neînsoțit de acasă pentru a se scălda în apele Siretului, însă aventura sa s-a sfârșit dramatic.

Tragedie în apele Siretului

Familia sa, îngrijorată de lipsa lui prelungită, a alertat serviciul de urgență 112 când băiatul nu s-a întors acasă.

Echipele de salvatori s-au mobilizat imediat și au început căutările pe malul Siretului. Pompierii au găsit doar hăinuțele copilului abandonate pe mal, un semn clar că acesta a fost înghițit de ape. Cu ajutorul bărcilor pneumatice, salvatorii au continuat căutările până la lăsarea întunericului, dar fără succes.

În această dimineață, căutările vor fi reluate, sperând să găsească măcar trupul copilului pentru a aduce o oarecare consolare familiei îndurerate.

Citește și: Sancțiuni severe pentru proprietarii și chiriașii din România. Iată câți ani de închisoare riscă cei care tolerează acest lucru în locuința lor

Cel mai mic dintre copii încă nu a fost găsit, căutările continuă.
[Sursa: Observator News]

Citește și: Românii urmează să primească deciziile de recalculare a pensiilor! Ce se întâmplă dacă poștașii nu-i găsesc acasă pe pensionari

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?

Evenimente similare în râurile Timiș și Aranca

În județul Timiș, două tragedii similare au zguduit comunitățile locale. În orașul Lugoj, un adolescent de 15 ani s-a aventurat în râul Timiș și a fost luat de curenții puternici ai apei. Salvatorii au intervenit rapid, însă, în ciuda eforturilor de resuscitare, băiatul a fost declarat decedat la scurt timp după ce a fost scos din apă.

Un alt incident tragic a avut loc în orașul Sânnicolau Mare, unde un copil de 13 ani s-a înecat în apele canalului Aranca. Pompierii au reușit să-l găsească, dar și în acest caz, manevrele de resuscitare s-au dovedit inutile, băiatul fiind declarat decedat.

Aceste tragedii subliniază pericolele ascunse ale scăldatului în locuri nesigure, mai ales pentru copiii care nu știu să înoate. În absența supravegherii adulților și a cunoștințelor necesare despre pericolele apei, astfel de incidente pot avea consecințe fatale. Comunitățile locale și autoritățile trebuie să fie mai vigilente și să ia măsuri preventive pentru a evita repetarea unor astfel de tragedii.

Autoritățile locale din Suceava și Timiș au transmis mesaje de condoleanțe familiilor îndurerate și au reiterat importanța supravegherii copiilor și evitării scăldatului în zone periculoase. De asemenea, se recomandă organizarea unor campanii de informare și educare pentru copii și părinți, cu scopul de a preveni astfel de accidente.

În fața acestor tragedii, întreaga comunitate este chemată să se mobilizeze și să fie mai atentă la siguranța celor mici, în special în perioadele caniculare când tentația de a se răcori în apă este mare.