Tragedie la ștrandul Ostroveni din Vâlcea: Un angajat s-a înecat în piscină în timp ce curăța bazinul

Autor: Andrei Costanda

Echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului

Sursa: Observator News

Un bărbat de 54 de ani, angajat al ștrandului Ostroveni din Vâlcea, a murit după ce s-a înecat în piscină în timp ce efectua operațiuni de curățare.

O tragedie zguduitoare a avut loc într-o localitate din județul Vâlcea, unde un bărbat de 54 de ani, angajat al ștrandului Ostroveni, și-a pierdut viața după ce s-a înecat în piscina pe care o curăța. Incidentul s-a produs în dimineața zilei de ieri, în jurul orei 07:00, cu doar o oră înainte ca ștrandul să se deschidă pentru public.

Bărbatului i s-a făcut rău în timp ce curăța bazinul și nu a mai putut ieși la mal

Bărbatul, angajat al Direcției de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, era cunoscut pentru rutina sa zilnică de a curăța piscina ștrandului înainte de deschiderea oficială. Însă, ieri dimineață, după ce a intrat în apă pentru a începe operațiunile de curățare, a început să se simtă rău.

„Imediat ce a intrat în bazin, angajatului i s-a făcut brusc rău. A încercat să revină către marginea bazinului înotând, dar la doar doi metri de mal a devenit brusc inconștient și a început să plutească în apa bazinului”, a declarat

Daniel Ionescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Colegii săi au observat rapid că ceva nu este în regulă și au intervenit imediat. Au sărit în apă și l-au tras pe mal, unde au început manevrele de resuscitare, în timp ce apelau la serviciul de urgență 112.

„S-a deplasat o ambulanță de tip C cu medic la fața locului, dar, din păcate, după efectuarea manevrelor de resuscitare, pacientul a fost declarat decedat”, a explicat Delian Ionescu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vâlcea.

Citește și: Cod roșu de caniculă anunțat de meteorologii ANM în mai multe județe din țară. Prognoza meteo pentru ziua de 30 iunie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Cum arată mormântul Denisei Răducu la 7 ani de la moartea sa fulgerătoare| VIDEO

Echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului

Eduard Văduva, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, a confirmat evenimentul tragic.

„Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani din localitatea Olanu, care s-a înecat într-o piscină cu apă sărată”, a transmis acesta.

Bărbatul nu era cunoscut cu afecțiuni medicale care să explice o astfel de tragedie.

„Nu era cunoscut cu afecțiuni de această natură, care să producă un astfel de incident tragic”, a adăugat Daniel Ionescu.

În prezent, polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs incidentul. Se vor efectua investigații suplimentare pentru a determina dacă au fost respectate toate normele de siguranță și dacă incidentul ar fi putut fi prevenit.