Tragedie pe Aerodromul Clinceni: Un parașutist de 42 de ani și-a pierdut viața după o aterizare nereușită

Autor: Andrei Costanda

Parașutistul de 42 de ani a fost descoperit inconștient pe pista de aterizare

Sursa: IGSU

Un parașutist în vârstă de 42 de ani a murit în urma unui accident petrecut pe Aerodromul Clinceni, în ciuda eforturilor depuse de echipele medicale.

Duminică, 30 iunie, la Aerodromul Clinceni, un eveniment tragic a zguduit comunitatea locală și pe cei implicați în activitățile de agrement aerian. Un parașutist de 42 de ani a suferit un accident grav în timpul unei sărituri de agrement, prăbușindu-se la aterizare.

Parașutistul s-a stins din viață la spital

Incidentul a fost raportat autorităților la ora 10:37, când un apel la 112 a semnalat că un bărbat se afla inconștient pe pista aerodromului.

La fața locului au sosit rapid echipajele de intervenție, inclusiv polițiști din cadrul Poliției Orașului Bragadiru și pompieri de la ISU București-Ilfov. Din primele verificări, s-a constatat că parașutistul suferise un traumatism cranio-cerebral sever și era în stare critică. Pompierii au solicitat imediat intervenția unui elicopter SMURD pentru a transporta victima la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

Bărbatul a fost preluat în stare extrem de gravă de echipajul medical al SMURD și transportat de urgență la spital.

Acolo, o echipă multidisciplinară de medici a încercat toate manevrele posibile pentru a-l stabiliza. Cu toate acestea, starea sa s-a deteriorat rapid, iar la ora 13:47 a fost declarat decesul, în urma unui stop cardio-respirator. Reprezentanții Spitalului Floreasca au confirmat decesul și au exprimat regretul profund pentru pierderea vieții parașutistului.

Citește și: Doliu în lumea cinematografiei: Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba 

Comunicatul de presă emis de IPJ Ilfov

Polițiștii din Ilfov, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Secția Regională de Poliție Transporturi București, au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în acest caz.

Conform IPJ Ilfov, cercetările preliminare au indicat că accidentul a avut loc în timpul unui zbor de agrement, bărbatul prăbușindu-se la aterizare.

„La data de 30 iunie, ora 10,37, Poliţia oraşului Bragadiru a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat ar fi inconştient în incinta Aerodromului Clinceni. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul acestei unităţi, care, din primele verificări, au constatat că un bărbat în vârstă de 42 de ani este inconştient, pe pista aerodromului”, a informat Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Evenimentul a declanșat o serie de investigații menite să stabilească circumstanțele exacte ale accidentului. Autoritățile au început să colecteze date și mărturii pentru a înțelege ce a dus la prăbușirea parașutistului. De asemenea, se verifică dacă au fost respectate toate măsurile de siguranță și protocoalele în vigoare pentru acest tip de activități.

Martorii oculari și colegii parașutistului sunt în stare de șoc, iar comunitatea aeronautică este profund afectată de această tragedie.

Organizațiile și cluburile de parașutism din întreaga țară și-au exprimat solidaritatea și au transmis mesaje de condoleanțe familiei și prietenilor victimei.