Tragedie pe DN 17, în Valea Străjii: Un șofer a murit, iar alți doi au fost răniți după un accident în care au fost implicate două camioane și o autoutilitară

Autor: Andrei Costanda

Șoferii camioanelor au refuzat transportul la spital, având răni ușoare

Un grav accident rutier a avut loc pe Drumul Național 17, în zona Valea Străjii, unde un șofer a murit, iar alți doi au fost răniți ușor, în urma unei coliziuni între două camioane și o autoutilitară.

În dimineața zilei de miercuri, Drumul Național 17 a fost scena unui accident teribil, produs în zona Valea Străjii, la poalele Pasului Tihuța, județul Bistrița-Năsăud.

Șoferul autoutilitarei a murit

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, în coliziune au fost implicate două camioane și o autoutilitară. Din nefericire, unul dintre șoferi, aflat în autoutilitară, și-a pierdut viața în urma impactului devastator.

Echipajele de intervenție s-au deplasat rapid la locul accidentului, mobilizând două echipaje de descarcerare, trei echipaje SMURD, inclusiv unul de terapie intensivă mobilă, și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud. La sosirea echipajelor, situația era dramatică: șoferul autoutilitarei era încarcerat în cabină, inconștient, iar ceilalți doi șoferi, cei ai camioanelor, au reușit să iasă singuri din vehiculele lor, prezentând doar răni superficiale.

„Din păcate, conducătorul auto al autoutilitarei prezenta leziuni incompatibile cu viața în momentul în care echipajele de intervenție au ajuns la locul solicitării.

Acesta a fost extras în aproximativ 30 de minute din cabina autoutilitarei distrusă în totalitate”
, a declarat un reprezentant al ISU Bistrița-Năsăud.

Citește și: Sala de detenție va fi introdusă în școlile din România începând cu luna septembrie Aceasta este destinată elevilor care deranjează orele de curs

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Captură impresionantă pe Aeroportul Otopeni! Ce au descoperit vameșii în bagajele a trei pasageri care veneau din Atena

Șoferii camioanelor au refuzat transportul la spital

Echipajele medicale au început imediat manevrele de resuscitare pentru șoferul autoutilitarei, însă, în ciuda eforturilor susținute, viața acestuia nu a mai putut fi salvată, fiind declarat decedat la fața locului.

Ceilalți doi șoferi implicați în accident, cei ai camioanelor, au fost evaluați medical și, deși prezentau răni ușoare, au refuzat transportul la spital după ce li s-a acordat primul ajutor la locul accidentului. Aceștia au fost considerați de cod verde, semnificând că rănile lor nu prezentau un pericol imediat pentru viață.

Accidentul a provocat blocarea temporară a traficului pe DN 17, autoritățile fiind nevoite să devieze circulația până la finalizarea operațiunilor de salvare și degajare a drumului.

Poliția rutieră a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul, inclusiv viteza cu care circulau vehiculele și dacă vreunul dintre șoferi se afla sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acest incident tragic atrage din nou atenția asupra pericolelor din trafic și a importanței respectării regulilor de circulație. Drumul Național 17, cunoscut pentru traficul său intens și pentru condițiile dificile de drum, în special în zona montană a Pasului Tihuța, necesită o atenție sporită din partea tuturor participanților la trafic.